СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ПРОЕКТИ, СВЪРЗАНИ С РАЗВИТИЕТО НА ГРАДОВЕТЕ - ГРАДСКА СРЕДА И КУЛТУРА

КАТЕГОРИЯ ГРАДСКА СРЕДА: КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР-БУРГАС

ИНВЕСТИТОР:

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура"

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"ЩРАБАГ" ЕАД

КОНСТРУКТОР:

инж. Божидар Младенов

АРХИТЕКТ:

Архитектурно студио "АТМ" ЕООД – Арх. Ивайло Мишев, Арх. Женя Илиева, Арх. Емилия Костадиновска

АДРЕС:

гр.Бургас
ИНФОРМАЦИЯ

През последните няколко години Зоната за обществен достъп на територията на пристанищен терминал Бургас-изток, която Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ обособи, се превърна в любимо място на бургазлии и гости на града. Отворена за пешеходци, велосипедисти и автомобили, тя е сред най-предпочитаните места за отдих и разходки в морския град. Поредното допълнение към модерната визия на пристанището и ценна придобивка за целия град е новопостроеният Конгресен център – Бургас.
Атрактивна сграда на шест нива е разположена в северната част на източния вълнолом на пристанищен терминал Бургас-изток. Тя може да се използва целогодишно като място за провеждане на световни и национални конференции, конгреси, изложения, концерти и различни образователни събития. Разположението на сградата в близост до Морска гара, Централна жп гара Бургас и Автогара Юг, което дава възможност да се осъществяват лесни интермодални връзки между обслужващите три вида транспорт – автомобилен, железопътен и воден, както и до редица първокласни хотели, прави местоположението на Конгресния център практически идеално.
Конгресният център разполага с две зали за провеждане на събития от различен характер. Едната зала е с капацитет до 550 места и е оборудвана с най-висок клас аудио-визуална техника и сценично осветление. Втората зала е с капацитет до 250 места. С изграждането на Конгресния център град Бургас има възможност да бъде домакин на важни международни събития, надграждайки модерния си облик на динамично развиващ се пристанищен град.  
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: