СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

КОМПЛЕКС ЮЖЕН

ИНВЕСТИТОР:

Доверие ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Васил Шопов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Доверие ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Георги Шопов

АДРЕС:

Пловдив
ИНФОРМАЦИЯ

Комплекс „Южен” се намира на 4 км от центъра на Пловдив, в район с добре развита мрежа на градския транспорт, лесен достъп и бърза пътна връзка до всички райони на града. При проектирането и изграждането му ние се постарахме  да осигурим уют за нашите клиенти.

Цялостната концепция на комплекс „Южен” е разработена в духа на съвременните разбирания за модерен начин на живот, с многообразие от услуги и удобства

Комплексът с обща РЗП 24 633м2 се вписва в общата визия на квартала и определя новия облик на бул. “Стамболийски” - съвременни, многофункционални сгради с добра комуникация. Комплексът е от затворен тип и се състои от шест жилищни сгради със 117 апартамента и 89 ателиета  с площ  от 35 кв.м до 195 кв.м, които са компактни, с прекрасно вътрешно разпределение – самостоятелни, непреходни стаи, без излишна загуба на площ в коридори. Всеки апартамент има помощно помещение – килер.

На първо подземнo ниво е предвиден супермаркет. Входът му е от североизточния ъгъл, с удобен подход от бул. „Стамболийски”. За колите има  подземен паркинг на две нива с общо 122 паркоместа. На партерния етаж са изградени  22 търговски обекта в сферата на обслужването- банков офис, офис на мобилен оператор, аптека, химическо чистене, детска занималня и сладкарница и магазини.

Във вътрешния двор от 850 кв.м. са  изградени зелени площи с висока дървесна  и  храстова декоративна растителност и ниско озеленяване. Пейки и алеи с твърда настилка, както и детска площадка допринесят за добрата релаксация и отдих на живущите. Вътрешно разстояние между сградите създава чувство за простор и уединение.

Близостта до Родопите гарантира свеж въздух и прохлада през лятото.

Инфраструктура: непосредствено преди издаването на комплекса инвеститорът проектира и изгради за своя сметка две нови и реконструира една съществуваща улица, заедно с подземните комуникации.

Конструкция на сградите:  монолитна стоманобетонна, безгредова.

Фасада: Северната фасада е луксозна - керамична, вентилируема тип CREATON- една от най-прогресивните системи в строителството. Технологичното разстояние между топлоизолацията и облицовката позволява свободната циркулация на въздуха. По този начин стената е винаги суха и няма условия за образуване на конденз и влага. Системата е изключително лесна за поддръжка и добре изглеждаща във времето.

Дограма: VEKA PVC с 5-камерни профили и високи изолационни показатели за ниски енергийни разходи Клас А( DIN EN 12608). Коефицент на топлопреминаване U=1.1 w/м2К.

Зидария: Всички външни и вътрешни зидове са изпълнени  с керамични блокове POROTERM

ОВ: Изградена е  инсталация и тръбна разводка  за климатици във всяко помещение. За подземните нива  са предвидени смукателни вентилационни инсталации, работещи  в два режима.

Ел.: По фасадата на сградата са  монтирани  луксозни  осветителни тела. Всички апартаменти са окабелени за СОТ, интернет и кабелна телевизия .

ВиК: Водопроводната инсталация е изпълнена с полипропиленови тръби, шумоизолирани. с поставени импулсни водомери с радиодистанционно отчитане. Канализация –PVC тръби, на тапа.

Хидроизолация – за подземните нива и за покривите  са използвани продукти  на   SIKA

Асансьорите са SASSI VVVF ,   високоскоростни за 8 пътника.

Топлоизолация и външни мазилки -ROFIX

Всички сгради са с контролируем достъп.