СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Сгради здравеопазване > СИТИ КЛИНИК КАРДИОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР И ДИАГНОСТИЧНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР - СИТИ КЛИНИК

СГРАДИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

СИТИ КЛИНИК КАРДИОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР И ДИАГНОСТИЧНО-КОНСУЛТАТИВЕН ЦЕНТЪР - СИТИ КЛИНИК

ИНВЕСТИТОР:

Сити Хоспиталс енд клиникс ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Калистратов Груп ООД

КОНСТРУКТОР:

Борислав Василев -Амфион

АРХИТЕКТ:

Амфион ООД

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

„Сити Хоспиталс енд Клиникс“ ЕООД започнаха реализирането си на идеята за създаване на верига от здравни заведения с различен профил с вторият си Проект в страната -  модерен кардиологичен център в град София.

Обектът представлява “Преработка и смяна на предназначението на„Автокъща Автолукс” В Многопрофилна Болница За Активно Лечение –„Сити Клиник Кардиологичен Център“ И Диагностично- Консултативен Център–„Сити Клиник “ в УПИ VIII-1827, 1847 от  кв. 119, м. „Витоша ВЕЦ - Симеоново”, гр. София, по сега действащия план на гр. София.

Обектът е с РЗП от 2360 кв.м (3980 кв.м)

Същият е разположен в полите на Витоша на една от главните пътни артерии в града – Околовръстен път.

Целта на Инвеститорите е за създаването на модерно здравно заведение, съчетаващо модерен екстериор постигнат с окачена фасада с топъл с цветовите си съчетания интериор.

Особено значение при проектирането е отдадено на обемно-пространствените решения, гарантиращи и добрата медицинска функционалност на комплекса. Те целят ясно разграничение на отделните зони в комплекса, дефинират естетическия образ и визуалните акценти – остъклена фасада, шадраван с течаща вода при главния вход, големи акцентни козирки при двата вход/изхода, както и декоративните жалузи на покрива.

Конструкцията на сградата е комбинация от преобладаващ монолитен, стоманобетонен скелет и метална конструкция.

Водещи идеи в дизайна на вътрешното пространство са безпогрешната ориентация, безпрепятствената циркулация на посетителите, интериорните решения гарантиращи усещането за топлина, изобилието на естествена светлина, контролирания климат, усещането за защитеност, уют и комфорт. В интериорно решение се открояват камината, разположена в централното фоайе и топлите пастелни тонове, употребата на врати с дървесен цвят, интериорните мебелни панели, дискретното декоративно LED-осветление, и изобилието на осветителни тела.

Проектът е изпълнен с висококачествени материали, иновативни по род и характер технологии и системи, които гарантират правилното функциониране на комплекса, ергономия и енергийна ефективност.

 

Управлението на комплекса е поверено на система за сградна автоматизация (ССА), която проследява в реално време параметрите на всички инсталации и управлява взаимодействието между отделните системи и техните елементи. Благодарение на ССА се спомага за енергийната ефективност на сградата, посредством оптимизирането на потребената енергия.

В планово отношение комплексът представлява сграда решена на три пет етажа.

В сутерена е локирано отделението за Образна диагностика, с инсталирано оборудване от последно поколение на „Филипс“. На нивото са разположени Магнитно резонансен томограф, Компютърен томограф, два ангиографа, мамограф, остеодензитометър.

На партерното ниво е разположено Диагностично-консултативен комплекс с кабинети за прегледи, малка операционна за леки оперативни интервенции, лабораторна зона и такава за даване на кръв.

На първи и втори етажи е разположен болничния стационар и интензивния сектор с леглова база с капацитет 60 места с модерно обзаведени стаи с едно, две и три легла.

На трети етаж е разположен оперативния блок с четири операционни зали.

Достъпът от сутеренното към останалите нива е гарантирано посредством две стълбищни ядра, един панорамен асансьор за посетители, един болничен и един сервизен асансьори.

В съответствие с всички европейски изисквания е осигурено и максимално удобство за хората в неравностойно положение. На всяко ниво са изградени санитарни помещения за мъже, жени и хора в неравностойно положение.

Всички зони в комплекса разполагат с централизирани системи за вентилация, климатизация и отопление, електрически инсталации и комуникации, включително пожароизвестяване, оповестяване, видеонаблюдение и др.

Външния достъп до комплекса е осигурен от локалното платно на Околовръстен път 127 посредством един вход и един изход.

Кардиологичната клиника на „Сити Хоспиталс“ разполага с външен паркинг, професионална охрана, фирмено почистване и 24/7 часова поддръжка.