СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

СЕЛИЩЕ MOUNTAIN VIEWS

ИНВЕСТИТОР:

София Франс Ауто Пропърти ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Д.Диков,Диков консулт и партньори ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

АТ Инженеринг 2000

АРХИТЕКТ:

Русинов-дизайн ООД, арх. Владимир Русинов

АДРЕС:

Бистрица
ИНФОРМАЦИЯ

ЗА ПРОЕКТА
Селище “Mountain Views® – Бистрица” е комплекс от 17 еднофамилни къщи, разположени в най-високата част на Бистрица в непосредствена близост до началото на парк „Витоша”.
Основната характеристика на проекта - от архитектурата, използваните материали и технологии до изпълнението на най-малкия детайл – е „най-високо качество”. Архитектурата наподобява традиционния за България „възрожденски стил” с еркерни етажи, облицовани с дърво и камък.
Проектите отговарят на всички съвременни изисквания за комфортно обитаване – с широки и удобни помещения, спални с прилежащи бани, вградени гардеробни стаи, гаражи, достатъчно сервизни помещения.
Други важни характеристики на проекта са:
Всички използвани материали при строителството са утвърдени марки на пазара.
Гаранцията на изпълнителя на строителните работи е 3 години
Всяка къща има прилежащо зелено пространство – затревен двор и декоративна растителност.
Проектът е с напълно изградена инфраструктурата, канализация и пречиствателни станции, собствен водоизточник, електрозахранване, пътна комуникация
НАЙ-ДОБРОТО ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
В селище „Mountain Views® – Бистрица” са използвани най-съвременни технологични решения, които водят до оптимално използване на природните ресурси като слънце, въздух и вода и до висока енергийна ефективност. Съвкупният ефект от прилагането на системите за отопление и охлаждане, 10 см топлоизолация и петкамерните дограми с К стъкло намаляват до 3 пъти очакваното потребление на електроенергия.
Климатизация
Приложените системи за отопление и охлаждане на дома GREE Versati GRS-CQ са базирани на уникална енергийно ефективна технология, намаляваща от 2 до 3 пъти, консумацията на електроенергия и на емисиите на въглероден диоксид. Тя позволява, целогодишно регулиране отоплението и охлаждането на дома, чрез използването на енергия от слънцето и въздуха, като използвате минимум електричество. Например за отоплението на цяла къща в зимния период, както и за осигуряването на топла вода за цялото семейство ще е необходима не повече от 7-8 KW мощност.
Изолации
Всички къщи са проектирани и изпълнени с топлоизолации, надвишаващи нормативните изисквания. Например:
Външните стени са изпълнени с "дишаща" топлоизолация Баумит СтарТерм от 10 см EPS, с общ коефициент на топлопроводимост 0.29 W/m²K, при нормативни 0.35 W/m²K.
Покривът е вентилируем с пароизолация от алуминиево фолио Alubar и топлоизолация от минерална вата с дебелина 15 см. Общият коефициент на топлопроводимост е 0.23 W/m²K, при нормативен 0.30 W/m²K.
Прозорците са с коефициент на топлопроводимост 1.30 W/m²K и стъклопакет от "К" стъкло, с коефициент на топлопроводимост 1.40 W/m²K. Общия среден коефициент на топлопроводимост за сглобените прозорци е 1.37 W/m²K, при нормативен 1.70 W/m²K.
Всичко това води до допълнително спестяване на над 25 % от използваната енергия за всяка сграда.
Хидроизолацията е от два пласта полимер-битумна мембрана SBS Venus FC 4 mm на италианската фирма General Membrane. Хидроизолацията е защитена с един слой от HDPE мемебрана Isostud 400 на италианската фирма TeMa.
Пречистване
Всяка къща е изпълнена с индивидуална биологична пречиствателна станция с автоматичен режим на белгийската фирма „Boralit”. Чрез тази технология всички отпадъчни води от вашия дом се пречистват биологично до 99%. Пречистените води се събират в буферен резервоар. По желание на всеки ползвател, пречистените води могат да се ползват вторично за поливане на прилежащите тревни пространства.
Водоснабдяване
Селище „Mountain Views – Бистрица” е със собствен водоизточник. Качествата на водата са определени чрез общ химичен и микробиологичен анализ на независима сертифицирана лаборатория, доказващ показатели, отговарящи на установените у нас стандарти за питейна вода. В селището е изграден и сертифициран собствен резервоар за питейна вода, към който са изградени допълнителни пречиствателни съоръжения и помпена инсталация.
ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ И МАТЕРИАЛИ
Техническите характеристики на къщите, заложени още при проектирането и изпълнени с най-високо качество при строителството, са предпоставка за комфортно и сигурно обитаване.
Използваните материали са от реномирани доставчици, лидери в своята област, като „Wienerberger” за тухлите, „Bramak” за покривите „Rehau” за дограмата, „Baumit” за мазилки и други, са предпоставка и гарант за най-високо качество на строителния продукт.
Всяка къща е с 10 годишна гаранция за конструкцията и 3 годишна гаранция за всички други строителни работи.
Груб строеж
Носещата конструкция е масивна от монолитни стоманобетонови колони, шайби, греди и плочи, като са спазени всички изисквания за качество и точност при изпълнение. Покривът е от дървена конструкция от иглолистен материал предварително импрегниран и защитен срещу овлажняване, плесен и паразити. Външните стени са тухлени, с дебелина 25 см, изградени от висококачествени тухли с хоризонтални кухини, тип “FORATI 4”, на фирмата „Винербергер”. Вътрешните преградни стени са изпълнени от тухли с дебелина 20 см и 25 см, тип „FORATI 8”, на фирмата „Винербергер”
ВиК инсталации:
Канализация от PVC тръби включена към индивидуална пречиствателна станция;
Водопровод от полипропиленови тръби;
Цялостно дренажно отводняване на къщата.
Силнотокови инсталации:
Осветителна и силова инсталация от Schneider Electric;
Изградено градинско осветление;
Изградена заземителна и мълниезащитна система;
Подготвителна инсталация за включване на дизел-генератор;
Подготвителна инсталация за включване на електронатреватели за улуците и водосточните тръби.
Слаботокови инсталации:
Инсталация за сигнално охранителна техника;
Инсталация за видеонаблюдение;
Видео-домофонна инсталация;
Интернет инсталация и СКС;
Телевизионно-антенна инсталация;
Телефонна инсталация.
Отоплителна и климатична инсталация:
Комбинация от лъчисто подово отопление и вентилаторни конвектори, в т.ч. модул за включване на слънчеви колектори;
Система за отопление и охлаждане на дома GREE Versati GRS-CQ и бойлер за 300 л;
Термостати за индивидуално регулиране на температурата във всяко жилищно помещение.
Облицовки, замазки и мазилки:
Подовете са изпълнени с 6 см циментова замазка и изравнителна замазка 2 ÷ 3.5 см, армирана с мрежа Ø4 мм. Над сутерена вместо циментова замазка е изпълнена 6 см топлоизолация, а на местата с подово отопление – прогреваем слой с дебелина 6 см, армиран с мрежа 15/15 см от Ø4 мм, 1,35 кг/м2. Стените и таваните са изпълнени с гладка машинна мазилка с дебелина 2 см, вароциментова за санитарните и технически помещения и гипсова за всички останали. Външните стени, стрехи и еркери са комбинация от каменна облицовка с ивайловградски камък, дъсчена обшивка от иглолистен материал и полимерна мазилка. За всички замазки, мазилки и топлоизолации да използвани материали и решения на “Baumit”.
Покриви:
Покривите са изпълнени по оригиналните решения на фирма "Bramak", в тясно сътрудничество с техните експерти.
Околни пространства:
Вътрешните алеи са от унипаваж тип „Бехатон 8”, а тротоарите – от бетонови плочи 40/40/5. Дворовете са изцяло затревени и озеленени с декоративни дървета и растения. Изпълнени са индивидуални поливни системи, комбиниращи капково напояване и разпръскватели, за осигуряване на по-добра ефективност и независимост. Външната ограда e "Bekafor Classic", на белгийската фирма “Betafence”, оборудвана с автоматични дистанционно-управляеми врати за автомобили и пешеходци.
Дограми:
Всички къщи са проектирани и изпълнени с енергийна ефективност, надвишаваща значително нормативните изисквания. Поради това не е правен компромис и при избора на входни и интериорни врати и прозоречни системи:
Входна врата e блиндирана с тристранно заключване, с дебелина 58 мм, модел xDoor 40 Outflat на фирмата „Solid 55”.
Вътрешните врати са на фирма „Eurostill” са изработени от МДФ и покритие от естествена дървесина.
Прозорците са с пет-камерна PVC дограма на фирма "Rehau", с коефициент на топлопроводимост 1.3 W/m²K и стъклопакет от "К" стъкло, с коефициент на топлопроводимост 1.4 W/m²K. Общия среден коефициент на топлопроводимост за сглобените прозорци е 1.37 W/m²K, при нормативен 1.70 W/m²K.
НАЧИН НА ПРЕДЛАГАНЕ
Всяка къща в селище “Mountain Views® – Бистрица” има индивидуална цена, като къщите се предлагат в три различни степени на завършване:
„Основен пакет”  - завършени на шпакловка и замазка, с издаден Акт 16:
Всички къщи в селище „Mountain Views – Бистрица" се продават с удостоверение за въвеждане в експлоатация, в степен на завършване, както следва:
Всички помещения - завършени на шпакловка и замазка;
Фасадата и покривът - напълно завършени;
Всички инсталации - завършени на "тапа и ключ", с изграден водомерен възел, главно ел. табло и етажни табла за всяка къща;
Напълно изградена отоплителна система, в т.ч. вградено подово отопление, конвектори, бойлер и термопомпена инсталация;
Индивидуална пречиствателна станция;
Монтирани интериорни врати и външна блиндирана врата;
Петкамерни PVC прозорци с "К"-стъкло;
Хидроизолоации;
10 см топлоизолации по външни стени и 15 см на покрива;
Изпълнени слаботокови инсталации за СОТ, видеонаблюдение, интернет, кабелна телевизия и телефони;
Монтирана сигнално-охранителна техника;
Подготовка за включване на дизел-генератор;
Подготовка за включване на електронатреватели за улуците и водосточните тръби;
Изградена вертикална планировка и инфраструктура;
Озеленяване;
Изпълнена на ограда на селището и монтирани автоматични портали за автомобили и пешеходци;
Изпълнена е система за периметрова охрана на селището, включваща видеонаблюдение и микровълнови датчици. Осигурена е 24-часова жива охрана.
“До ключ”  - по избор от два дизайнерски интериорни проекта:
Всяка къща в селище „Mountain Views – Бистрица” по желание на клиента може да бъде завършена „До ключ”. Разработени са два дизайнерски интериорни проекта – „Класик” и „Ретро”, които могат да бъдат поръчани допълнително. Срокът за изпълнение на интериорните проекти е 6 месеца. Завършване “До ключ” включва освен „Основен пакет” и следните довършителни работи:
Напълно изградени настилки – висококачествен паркет; теракот, фаянс и гранитогрес
Напълно завършена кухня, в т.ч.: вградени италиански мебели от дърво; елетроуреди Bosch – хладилник, фурна, керамични котлони, миялна машина, абсорбатор, пералня;
Напълно завършени бани и санитарни помещения с италиански фаянс;
Изградена камина;
Окачени тавани и скрито осветление.
“Допълнителни екстри”:
По желание на клиента, независимо от степента на завършване, могат да бъдат поръчани допълнително и монтирани от Инвеститора в срок от 3 месеца следните уреди и/или материали, които да добавят комфорт и сигурност на обитаването:
Дизел-генератор: Предлаганите дизел-генератори, на фирмите HIMOINSA и Teksan се отличават с ниски шумови емисии, много висока надеждност, отлична обезопасеност, дълго време на автономна работа без презареждане и множество опции за гъвкаво интегриране във всяка среда;
Система за видео-наблюдение: Системата за всяка къща се състои от 4бр. външни камери за наблюдение на фасадите. Наблюдението и цифровия запис се осъществяват посредством 4-канално цифрово записващо устройство, с капацитет на твърдия диск 1000GB. Наблюдението и прегледа на запис се осъществяват локално във всяка къща или при желание централизирано;
Друго: Възможно е да бъдат изпълнени и други изисквания на клиента, при условие че са съвместими с инфраструктурата на селището и конструкцията на сградата.
Покупката на къща в селище “Mountain Views® – Бистрица” е подпомогната чрез предварителна проверка на цялата документация от нотариус.
За финансиране на покупката, можем да предложим съдействие при кандидатстване за кредит при преференциални условия, чрез нашите партньори от „Банка ДСК” ЕАД и „Креди Агрикол България” ЕАД. За всяка конкретна къща има създаден кредитен калкулатор, който да ви ориентира за размера на месечните вноски.
ТИПОВЕ КЪЩИ
Обща характеристика на къщи тип "A" (По строителна документация – тип „А”):
Къщите разполагат с три спални, три бани и тоалетна;
В сутерена са разположени винарна и техн. помещения;
Има изградени гараж за два автомобила, гардеробни и складови помещения;
Дневната и трапезарията на първия етаж са с директна връзка към двора;
Предвидено е място за камина и тераса за външно барбекю;
Застроена площ - 97 кв.м; обща разгъната площ - 332 кв.м;
Прилежащ озеленен двор от 358 кв.м. до 432 кв.м. за различните къщи.
Обща характеристика на къщи тип "B" (По строителна документация – тип „B1”):
Къщите разролагат с три спални, кабинет,  четири бани и тоалетна;
Има изградени гараж за два автомобила, гардеробни и складови помещения;
В сутерена са разположени фитнес, винарна и технически и складови помещения;
Дневната и трапезарията на първия етаж са с директна връзка към двора;
Предвидено е място за камина и тераса за външно барбекю;
Застроена площ - 127 кв.м; обща разгъната площ - 407 кв.м;
Прилежащ озеленен двор от 441 кв.м. до 554 кв.м. за различните къщи.
Обща характеристика на къщи тип "C" (По строителна документация – тип „C”):
Къщите разполагат с три спални, кабинет, стая за гости и пет бани;
В сутерена са разположени фитнес, винарна и техн. помещения;
Има изградени гараж за три автомобила, гардеробни и складови помещения;
Дневната и трапезарията на първия етаж са с директна връзка към двора;
Предвидено е място за камина и тераса за външно барбекю;
Застроена площ - 165 кв.м; обща разгъната площ - 535 кв.м
Прилежащ озеленен двор от 615 кв.м. до 658 кв.м. за различните къщи.
Обща характеристика на къщи тип "D" (По строителна документация – тип „B2”):
Къщите разполагат с четири спални, кабинет и пет бани;
В сутерена са разположени фитнес, винарна и техн. помещения;
Има изградени гараж за два автомобила, гардеробни и складови помещения;
Дневната и трапезарията на първия етаж са с директна връзка към двора;
Предвидено е място за камина и тераса за външно барбекю;
Застроена площ - 127кв.м; обща разгъната площ - 407 кв.м;
Прилежащ озеленен двор от 356 кв.м. до 585 кв.м. за различните къщи.