СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради > КАТЕГОРИЯ МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ: MARVELL HOUSE

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

КАТЕГОРИЯ МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ: MARVELL HOUSE

ИНВЕСТИТОР:

Сити Хоум Парк ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Сити Хоум Парк ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Макс Енженеринг ООД, инж. Мартин Максимов

АРХИТЕКТ:

Елит Проджект Груп ООД, арх. Калин Диков, арх. Галина Стоянова - Моллова

АДРЕС:

гр. София
ИНФОРМАЦИЯ

Обект: Marvell House
Местоположение: УПИ IV-268,563 , кв. 39, м. „Иван Вазов”, гр. София. Имотът е ситуиран на три улици: бул. „Витоша”, ул. „Янко Забунов” и ул. „Бурел”. 
Възложител и Изпълнител: „Сити Хоум Парк“ ЕООД
                                                     www.chp.bg 
Проект: „Елит Проджект Груп“ ООД
               Арх. Калин Диков
               Арх. Галина Стоянова- Моллова
Технико – икономически показатели: 
 
1. Застроена площ (ЗП) на сградата: 835,55 кв.м
 
2. Разгъната застроена площ (РЗП) на сградата:             9582,35 кв.м
 
2.1 РЗП над кота ±0.00: 6656,93 кв.м
2.2 РЗП под кота ±0.00: 2925,42 кв.м
 
3. Площ УПИ IV-268,563, кв. 39: 1027 кв.м
 
Marvell House е уникална сграда, отличаваща се със своята визия, функционалност, комфорт, усещане за уют и аристократизъм, Разположена е на знакова локация в столицата, а именно бул. „Витоша“ 105, в непосредствена близост до Южния парк.
Пешеходният достъп до сградата и главният й вход е от югозапад. Подходът към подземните гаражи е реализиран в рамките на имота, чрез рампа от югоизток от ул. „Бурел“.
 
На партерно ниво (кота ±0.00) са разположени 4 броя магазини, с различна площ, със съответните прилежащи помещения към тях; вход към апартаментите, с фоайе и рецепция, офис-администрация и санитарен възел; рампа към подземните гаражи; стълбищна клетка и асансьор, свързващи всички нива. 
 
На следващите 7 етажа  са развити 15 бр. апартаменти, всеки с по три спални, дрешници, дневна, кухненски бокс и трапезария, санитарни възли, складови и мокри помещения.Към някой от апартаментите има и кабинети.  
 
На терасовидния етаж- кота +27.45  е развит 1 бр. апартамент, с две спални, дрешници, дневна, кухня, трапезария, санитарни възли и склад. Към апартамента е предвидена и покривна тераса на кота +30.30, до която се стига посредством  асансьор  и метална открита стълба с парапет.
В сградата е проектиран и подземен гараж на три нива (кота -3.60, кота -6.60 и кота -9.60). Общия брой паркоместа и гаражи е 57. За евакуация от подземните нива е осигурено и допълнително второ стълбище с директен изход навън на ниво терен
 Малкото на брой, но изключително просторни жилища в Marvell House разкриват пред себе си удивителна гледка към Витоша. Впечатляваща е и конструктивната височина на помещенията - 4 м. за партерния етаж и по 3,35 м. за всеки следващ в жилищната част.
Аристократичното излъчване със сигурност прави Marvell House специално място за живеене, но това, с което сградата е ненадмината, се крие в изключителната прецизност и внимание в изпълнението на всеки детайл. Тя е не само красива и комфортна, но гарантира устойчивост и за следващите поколения. 
 
В избора на материали и системи определящо е намирането на иновативни и високотехнологични решения, осигуряващи уют и комфорт на живущите:
 
- Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна, скелетно-безгредова. Основите са решени с обща фундаментна плоча
- Вентилируема каменна фасада отличаваща се с висока детайлност на каменните елементи и значително подобряваща микроклимата. Системата е изпълнена върху метална конструкция и топлоизолация каменна вата.  
- Фасадна алуминиева дограма SCHÜCO система AWS 75 BS.HI със скрито крило, отваряне по хоризонтална и вертикална оси, дръжки със заключване - с минимален коефициент на топлопреминаване и интегрирани системи за микровентилация.
- Троен стъклопакет на фирмата AGC съчетаващ външно високоселективно стъкло и вътрешно триплекс стъкло с шумоизолационно фолио, който освен повишена защита осигурява и висококачествена звукоизолация, с ниско емосионно покритие, осигуряващо висока топлоизолация.
- Парапети  – отливки от алуминий скулптурна изработка
- Висок клас хидроизолационни системи и материали.
- Инженерни инсталации изпълнени с висококачествени материали - мед и чугун.
- Слаботокови инсталации изпълнени с оборудване на фирма BOSCH – контрол на достъп, видеонаблюдение, пожароизвестяване, озвучаване общи части на реномираната американска компания KLIPSCH, високо скоростен безжичен интернет общи части, усилване на сигнала на мобилните мрежи в общите части.
- Модерна видеодомофонна система COMELIT, преминаваща през обслужване от служител на рецепция за по-голям комфорт на живущите.
- Висок клас високоскоростен асансьор КОNЕ с плавно тръгване и спиране.
- Отопление – централно отопление до апартаментна колекторна кутия.
- Климатизация – тръбни трасета за мултисплит система, VRV и термопомпа въздух-въздух - от място за монтаж на външни тела до апартаментна колекторна кутия.
- Двойни подове на откритите части изпълнени с покрития на фирмата MARAZZI.
-   Секционни гаражни врати – професионална серия на фирма HÖRMANN.
- Просторен гараж изпълнен с полиуретаново покритие.
- Луксозно фоайе и общи части изпълнени с дизайнерски мраморни каменни подове
- Висок клас входни блиндирани врати на италианския производител GASPEROTTI с електронни брави.
 
Marvell house е сграда със запомняща се и впечатляваща визия, продукт от най-високо качество, отговарящ на изискванията на най-скъпия сегмент в строителството. 

ПРИЛОЖЕНИЯ: