СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

THE PINE

ИНВЕСТИТОР:

Инфинити пропърти

КОНСТРУКТОР:

СМ Инженеринг” ООД - инж. Светослав Ангелов Трифонов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инфинити пропърти

АРХИТЕКТ:

Б1 Дизайн студио” ЕООД – арх. Светослав Тодоров Бачев

АДРЕС:

гр. София
ИНФОРМАЦИЯ

Луксозна жилищна сграда - Тhe Pine, кв. Гео Милев, ул. „Хемус“ 68
 
 
Инвестиционни характеристики на сградата - до 2000 знака
 
Предлагаме на Вашето внимание луксозна жилищна сграда The Pine, разположена в престижния квартал Гео Милев на ул. „Хемус“ 68. Намира се на тихо и спокойно място, само на 400 метра от парк “Гео Милев” в близост до Sky City Mall.
На пешеходно разстояние има училища, детски градини, аптеки, магазини, спортни съоръжения и планираната спирка на метрото на ул. Николай Коперник. Бъдещите обитатели имат бърз достъп до централните части на града. Придвижването с автомобил е удобно, поради комуникативното местоположение до основните пътни артерии бул. Асен Йорданов и бул. Цариградско шосе. Градският транспорт е добре уреден, посредством автобуси, трамваи и бъдеща спирка на метрото. 
Издигаща се на 7 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 4 400 кв.м. сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид.
 
 
Архитектура, дизайн, функционалност 
Сградата материализира визията за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение. 
Част от фасадата на сградата е изпълнена с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители.
Отделни части от фасадата са изпълнени с окачена фасада от HPL панели на австрийската фирма Fundermax от серията Pure Nature, модел Енигма. Характеризирайки се с висока устойчивост на температурни амплитуди, силни пожар-устойчиви свойства, висока водонепропускливост и гладка повърхност.
Стените са изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12cm., а  външните  25 cm. Използва се зидарски разтвор Baumit, като вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.
Висококачествена прозорци на „Rehau“ модел „SYNEGO“ шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, за максимално увеличение на шумо- и топлоизолация на помещенията. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков.
Блиндираните входни врати са на фирма „Solid“ с метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление. 
Подът на подземните гаражи е изпълнен от шлайфан бетон. Входната рампа е с електрическо отопление против замръзване с микропроцесор, който следи температурата и влагата. Гаражна врата e с дистанционно управление за всеки собственик.
Домофонната система за всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живущите.
 
 
Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели - до 2000 знака
 
Съгласно одобрен проект Паркоустройство и Благоустройство, бъдещите обитатели се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи пред сградата. Предвидена е стойка за велосипеди в двора на сградата.  
 
 За да се осигури удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддръжка на озеленяването и почистване на снега през зимните месеци. 
 
За гарантиране на сигурността и спокойствието на всички обитатели в сградата са инсталирани камери за 24 часово видеонаблюдение на външните площи пред сградата. 
 
В сградата всички гаражи за с идвидуалиен електромер предоставяйки възможността за зареждане на елекроавтомобили и други превозни средства с елетрически зараяд. 
 
Достъпа до гаражите и етажите на сградата е осигурен с високотехнологичен асансьор KONE произведен в Европейски съюз, с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. KONE асансьора осигурява най-висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене, и дизайн, отличен с награди. Асансьора е с двустранна GSM връзка от кабината до кол център на аварийната служба. Автоматично придвижване на асансьора до спирка при отпадане на захранването
 
Комбинацията от използваните материали и архитектурни решения води до добри енергийни показатели и сградата успява да постигне енергийна ефективност клас „B“
 
 
Защо смятате, че сградата трябва да бъде отличена - избройте 3 ключови качества на сградата заради които смятате, че сградата трябва да бъде отличена
 
- Уникална външна визия за сградата в модернистичен стил вместващата се в околната среда на развиващ се и прогресиращ квартал на гр. София 
- Практично и ефективно разпределение на апартаментите в сградата, съчетаващо ефективен достъп до всички помещения и богато естествено осветяване на общите части и жилищните помещения.
- Модерен интериорен дизайн с елегантни форми съчетаващ усещане за стил и комфорт.
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: