СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ОФИС И КОРПОРАТИВНИ СГРАДИ

ЕЛИПС ЦЕНТЪР

ИНВЕСТИТОР:

Илпа Девелопмънт

КОНСТРУКТОР:

инж. Йордан Милев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Щрабаг АД; Аргогруп Екзакт ООД

АРХИТЕКТ:

ЛП Груп

АДРЕС:

гр. София
ИНФОРМАЦИЯ

Елипс е многофункционална офисна сграда, клас А, която се превръща в емблематичен за столицата силует, предлагайки бутикови офисни площи, съчетани с много зелени пространства и разнообразни зони за отдих. 
 
Елипс Център е наклонена с пет метра в най-високата си част по посока на бул. Цариградско Шосе, като за да се подчертае този ефект горната част на фасадата на сградата не завършва хоризонтална, а също е под наклон.
Новият офис на Лено АД е разположен на целия 7-ми етаж на Елипс Център. Офисът е проектиран да насърчи екипната работа, продуктивността и иновациите, комбинирайки отворени пространства, конферентни зали и офиси за над 80 човека. Елипсовидната форма на сградата осигурява максимално количество дневна светлина и енергизираща 360-градусова гледка.
The Top Dental Center е ново поколение Медико-Дентален център, който заема последните два етажа на сградата и включва дентална клиника, обучителен и изследователски център.
 Елипс е с отлично местоположение и разполага с два подземни и тринадесет надземни етажа. На подземните нива са разположени уорклекс решенията, складове, както и разбира се паркинг. Той разполага  със 133 паркоместа,а на партерно ниво има и допълнителни 20 места за посетители.
Сградата е зелена, енергийно ефективна и естествено е снабдена с  централна система за управление и контрол на достъп. На разположение са и видеонаблюдение, високоскоростни технологични асансьори със скорост 1.6м/сек, UPS за общите системи, резервен дизелов генератор, ОВиК с индивидуален контрол на температурата по зони и приток на свеж въздух, и др. Светлата височина на помещенията на партерното ниво е 4,50м, а в кулата - 2,75м. 
Всички офисни площи се предоставят като работни зони тип еднопространствен или „отворен офис“ (open-space). На различните етажи в кулата са разположени един, два или четири офиса.
Фасадната обвивка включва двукамерни стъклопакети. За подобряване на топлотехническите параметри е използвано външно селективно стъкло. То  е силно прозрачно, в комбинация с нисък соларен фактор и осигурява по-добро засенчване и подобряват шумоизолацията от булеварда. 
Разположени в тясната част на елипсата, лоджиите следват наклона на кулата, давайки възможност на работещите да излизат на свеж въздух на самия етаж. 
В сградата е разработена и внедрена система за фасилити мениджмънт, предлагаща модерен модел на управление, пример за устойчиво развитие фокусиран върху осигуряването на най-висока степен на сигурност и безопасност на обитателите при непрекъснат режим на работа.