СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 кв.м. РЗП > 2 ЕДНОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ "ДЖЕНТЪЛ ХАУС IV" (КЪЩА 12 И 12А)

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

2 ЕДНОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ "ДЖЕНТЪЛ ХАУС IV" (КЪЩА 12 И 12А)

ИНВЕСТИТОР:

Джентъл Хаус ЕООД

КОНСТРУКТОР:

МБ ПРОЕКТ ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Джентъл Хаус ЕООД

АРХИТЕКТ:

ПРОЕКТТА студио

АДРЕС:

гр.София, ул.Антон Кръстев № 6
ИНФОРМАЦИЯ

GENTLE HOUSE IV
 
Инвеститор: Христо Стефанов
Проектант: ПРОЕКТТА студио
Конструктор: "МБ проект" ЕООД
Главен изпълнител: "Джентъл хаус" ЕООД 
 
GENTLE HOUSE IV е ансамбъл от две еднофамилни къщи в кв. Бояна, в.з. Киноцентъра - един от най-предпочитаните райони на София. Имотът, в който са разположени, се намира на ул. "Полк. Антон Кръстев", близо до бул. "Околовръстен път" и кръстовището с бул. "България", с лесни връзки до всички части на града. 
GENTLE HOUSE IV е естествено продължение на серия от луксозни жилищни сгради, построени през последните години в района. Състои се от две еднофамилни сгради, разположени в отделни дворове с южно и източно изложение. Търсена е максимална уединеност и самостоятелност на двата обекта, като за това допринасят и алеите, които осигуряват достъп до имотите, разположени на юг и разделят двете дворни пространства едно от друго. Всяка от къщите се състои от три нива, като първото ниво е заето от гараж и обслужващи помещения. 
На второ ниво се намира зона "ден" с дневна, кухня, трапезария и прилежаща барбекю-зона, която чрез остъкления си фронт може напълно да бъде отворена към двора. На това ниво се помещава и спалня за гости със санитарен възел. 
На трето ниво са обособени 3 спални помещения със самостоятелни бани и дрешник. Къщите са идентични като обемно-пространствено решение, но са вписани по индивидуален начин в имота, като са съхранени всички съществуващи в имота високи дървета. По този начин дворовете придобиват индивидуален характер, като осигуряват интимитет на ползване.
Използваните материали - видим бетон, дърво, клинкер и стъкло излъчват семплост и класическа непреходност. Северните фасади се различават по формата на остъкляването, с което се цели индивидуален вид, свързан с особеностите на конкретното местоположение, при запазване на общия характер.
Сградите отговарят на най-съвременните изисквания за енергийна ефективност. Остъкляването е изпълнено с окачена фасада Alumil Smartia M7 и прозоречна система Alumil S77+ с цвят на профила Noir Sable 2100 и троен стъклопакет. Отоплението, охлаждането и топлата вода се осигуряват с последно поколение хибридни термопомпи DeDietrich, които работят на електрическа енергия и газ. Подово отопление има във всички помещения, а прозорците, изложени на интензивно слънцегреене са с външни слънцезащитни щори. Електрическата инсталация е изпълнена по стандартите за „умна къща” и позволява дистанционно и централизирано управляване и наблюдение. Всички зидарии са изпълнени с керамични тухли Wienerberger. Фасадите са завършени с клинкерни облицовки на Stroeher и мазилка Baumit Nanopor. Вертикалната планировка завършва ансамбъла хармонично с подпорни стени от видим бетон, паваж от фирма Semmelrock Stein und Design и бордюри от естествен гранит.
 
 
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
Площ имот 922 кв. м
Обща площ на всяка къща 369.3 кв. м
Обща площ сгради 738.6 кв. м