СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради над 10 000 кв.м. РЗП > ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ЗАТВОРЕН ТИП HILLSIDE

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ЗАТВОРЕН ТИП HILLSIDE

ИНВЕСТИТОР:

АТ Смарт ООД

КОНСТРУКТОР:

Балмер Инженеринг ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

АТ Инженеринг2000 ООД

АРХИТЕКТ:

Триаксис ООД, арх. Борислав Загорски

АДРЕС:

гр.София, ул.Симеоновско шосе 97
ИНФОРМАЦИЯ

* Инвестиционни характеристики на сградата
Уют, спокойствие и качество. Три думи, които неотлъчно следвахме от първия до последния момент в изграждането на жилищен комплекс HILL SIDE. Вярата ни в бъдещето на комплексите от затворен тип ни мотивира да създадем една различна среда на живот. 
** Терен
Цел номер 1 беше да открием най-подходящия терен, който да е едновременно отдалечен от шума на градската среда и забързания живот и в същото време да е с бърз и лесен достъп до сърцето на града. Водени от желанието да предоставим на клиентите си близост до природата, избрахме локация с неоспорими качества – квартал „Симеоново“ - разположен в полите на Витоша и разкриващ панорамна гледка към планинските върхове. 
** Вътрешно пространство и удобства
Когато открихме най-добрата среда отвън, се изправихме пред предизвикателството да я създадем и във вътрешността на комплекса. Разполагахме със сравнително ограничен терен от 11 169 м2 и осъзнавахме, че функционалното разпределение е на първо място. Но нямахме съмнение за едно – целта е да изградим спокойна и зелена среда за живот. Заложихме на красива богата растителност във вътрешността на комплекса, обособихме в центъра му тиха зона за отдих, а за почитателите на разходките изградихме пешеходна алея. Алея, която води и до Православен параклис. Погрижихме се и за най-малките, като им отделихме специално пространство и изградихме детска площадка с различни обезопасени съоръжения за игра. Не пропуснахме да помислим и за любителите на спорта и направихме фитнес на открито. А за четириногите ни приятели отделихме специална зона за разходки. И още едно предимство на средата – изградихме два басейна и заложихме на най-иновативните инсталации за пречистване на водата с професионална система за солна електролиза.
** Обезпечаване на паркирането
Осъзнавайки, че спокойствието на средата може да се гарантира само с ограничаването на движението на автомобили във вътрешността на комплекса, се изправихме пред най-голямото предизвикателство в процеса на строителство. И изградихме подземен паркинг с площ от 6789.97 м2 под терена на комплекса, над който създадохме цялата паркова среда. Осигурихме достатъчен брой паркоместа, задоволяващи нуждите на собствениците.
** Сигурност
Остана само още един съществен детайл, който да гарантира спокойствието на живущите – контрол на достъпа на най-високо ниво. За целта обособихме рецепция с 24-часова охрана, осигурихме видеонаблюдение, ограничихме достъпа с най-иновативните технологии – видеодомофони, чип система, разпознаване на пръстов отпечатък, както и достъп на собствениците до камерите през смарт устройства, за да могат по всяко време да виждат децата си на басейните, детските зони и зелените пространства.
** Социална среда
След като предоставихме спокойна и зелена среда за живот, следващата ни мисия беше да създадем и предпоставки за социален живот и хармония между живущите. Търговските площи с лице към бул. „Симеоновско шосе“ вече са превърнати в испански тапас бар за чаша вино и приятни разговори и арт галерия. 
** Архитектура
Следващата ни задача беше да осигурим уют и спокойствие не само във вътрешността на комплекса, но и в дома на всеки от клиентите ни. Изградихме шест сгради с обща площ от 13392.56 м2, достатъчно отдалечени една от друга. Успяхме да открием най-функционалното разпределение на имотите, съобразено с търсенето на пазара и с нуждите на клиентите ни. По начин, по който всеки наш клиент успя да открие своя дом в каталога ни. За целта планирахме и изградихме общо 121 отделни апартамента – едностайни, двустайни, тристайни, четиристайни. Осъзнавайки, че всеки наш купувач има различна мечтана визия за своя дом. И различни нужди. Още на партерния етаж избрахме да предоставим на клиентите си възможност да усетят удобството на къщата – макар и купувайки апартамент. За целта обособихме към всеки един от партерните апартаменти двор с индивидуална градина, отделен и озеленен. Даващ спокойствие и досег с природата. Не искахме да ощетяваме и живущите на по-високите етажи и проектирахме домове, съобразени с изложение, осветеност, функционално използване на пространството. С една цел – качество и удобство. А за последните етажи запазихме апартаменти с големи покривни тераси, така че клиентите ни да могат да се насладят на красивата гледка от една страна към планината, а от друга – към града. 
** Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели 
При изграждането на комплекс Хилсайд използвахме най-съвременни технологични решения и материали, черпейки не само личен и местен опит, но и съобразявайки се с водещите европейски тенденции. Първото предизвикателство, пред което бяхме изправени, беше близостта на комплекса както до околовръстния път, така и да Симеоновско шосе. За целта екипът ни направи проучване и след посещения на няколко европейски производители на дограми, подбра най-доброто решение, осигуряващо перфектната шумо- и топлоизолация. Комплексът е изцяло газифициран и всички апратаменти са оборудвани с котлета от най-висок клас, съдържащи в себе си и буферен бойлер, което осигурява пълен  комфорт. При по-големите жилища бяха поставени и термопомпи. При фасадите са използвани изключително качествени топлоизолационни материали, далеч надхвърлящи необходимите минимални изисквания – в резултат постигнахме една интересна амалгама от съчетаването на естествен камък, композитни материали и минерални мазилки. Успяхме да осигурим високоскоростна оптична връзка до всеки индивидуален имот без използване на активни устройства.
** Винаги в състезанията и конкурсите най-важен е финалът. А за финала на представянето на Жилищен комплекс HILL SIDE сме запазили думите, с които започнахме. Уют, спокойствие и качество.
Думи, които изпълнихме със съдържание, създавайки HILL SIDE. 
Критерии, които присъстват във всеки отговор на въпроса – „Какъв е вашият мечтан дом?“. 
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: