СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

NOVACITY LUX

ИНВЕСТИТОР:

НоваСити Груп

КОНСТРУКТОР:

инж. Веселина Радионова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Сити Евро ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Добромир Добрев, Технолинк ЕООД

АДРЕС:

гр. София, ул. Джон Атанасов № 2А
ИНФОРМАЦИЯ

Инвеститор: НоваСити Груп
Проектант: арх. Добромир Добрев, „Технолинк“ ЕООД
Конструктор: инж. Веселина Радионова
Главен изпълнител: Сити Евро ЕООД 
 
Сградата NOVACITY LUX е ситуирана на метри от бул. „Черни връх“, на кръстовището на улиците „Джон Атанасов“ и „Ген. Иван Колев“ . Без да попада под неблагоприятното директно влияние на една от главните столични пътни артерии, локацията е едно от основните предимства за нейните обитатели. В радиус от близо половин километър са Южния парк, Mall Paradise, две от водещите многопрофилни болници, зоологическата градина, метростанция, хипермаркети и излаз към Околовръстния път – всички необходими комуникации за съвременния гражданин на София, които помагат в натоварения му делник и улесняват достъпа до релакс и развлечения в почивните и празнични дни. 
Сградата се отличава с премерена и елегантна визия, която умело се вписва във вече създадените около нея, без да натоварва пространството с прекалена категоричност, излъчва емпатия към хората и обкръжаващата я среда.
 NOVACITY LUX е свободно стояща и съдържа 53 апартамента, всеки с поне един балкон, с прилежащи складови помещения и достатъчно на брой гаражи в сутерена и на кота ±0,00. Двете секции, обособени в два отделни входа, са съответно шест- и пет етажни, на конструктивна фуга м/у тях, с подпокривни етажи към двата входа. Два от имотите на партерния етаж разполагат със собствени красиво озеленени дворове.
Разпределенията на апартаментите са внимателно обмислени, за да обусловят максимален комфорт на живущите – от една страна, и да оптимизират процента на общите части – от друга. 
Изключителното „присъствие“ на планината Витоша в „незасенчения“ от постройки южен изглед , от запад – софийската гледка, създават усещане за простор, за независимост и живот в синхрон с природата и милионния град едновременно.
Външният архитектурен облик е с подчертан модерен характер – каменни облицовки в два подхождащи си нюанса , обшивки по бордове и козирки с еталбонд. Парапетите по балконите са от тонирано стъкло, с алуминиеви ръкохватки и конструкция. Динамиката на фасадите идва от визуалното цветово „разчертаване“ в квадрати, обхващащи витринните стени с панорама към планината или града. Тази грациозна геометрия преминава и в симбиозата между екстериора и интериора, особено изразена във входните фоайета – богати пространства, оформени с оригинални произведения на изкуството, с изискания уют на естествените растения и висок клас мека мебел за посетителите. 
Във функционално отношение, използваните материали и технологии позиционират проекта в сектора на първокласното, устойчиво и доказано иновативно строителство. Ще спрем вниманието си на няколко компонента: отводнителите на откритите тераси, както и подходът към подземните гаражи, са с автоматични системи против обледеняване, контрол на достъпа, с последен модел видеодомофонна система Bticino, газифициране, плюс тръбни трасета за сплит система, секционни гаражни врати – професионална серия на HÖRMAN, луксозни асансьори SCHINDLER и др. 
Цялата сграда, от създаването на проекта до последния детайл от реализацията е изпълнена с прецизно качество и без компромис с първоначално заложените материали и оборудване, освен замяната с по-добър вариант. 
 
ПОКАЗАТЕЛИ:
ЗП – 945.90 м2
РЗП – 4986.80 м2
Всичко РЗП със сутерен – 6403.10 м2
Озеленяване 646.12 м2 (37.60 %)