СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС JADE

ИНВЕСТИТОР:

BESO HOMES

КОНСТРУКТОР:

АЕС ЕООД – д-р инж. Илия Алашки

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инно Билд Инженеринг ЕООД

АРХИТЕКТ:

ИВO ΠEТPOВ - APXИТEКТИ ООД с екип: арх. Борис Гълъбов, арх. Весела Николова и арх. Цветан Петров

АДРЕС:

гр. София, р. Триадица, кв. Манастирски ливади - изток
ИНФОРМАЦИЯ

OБEКТ                                JADE RESIDENTIAL COMPLEX
MECТOПOЛOЖEНИE       гр. София, р. Триадица, кв. Манастирски ливади - изток, кв. 80, УПИ IV
ИНВECТИТOР                   BESO HOMES
АРХИТЕКТИ ИВO ΠEТPOВ – APXИТEКТИ ООД с екип: арх. Борис Гълъбов, арх. Весела Николова и арх. Цветан Петров 
ИЗПЪЛНИТЕЛ                  Инно Билд Инженеринг ЕООД
КОНСТРУКТОРИ               АЕС ЕООД – д-р инж. Илия Алашки
PЗΠ                                     7051.94 кв.м
ИНВECТИЦИЯ 4,5 млн. евро
 
Инвестиционни характеристики на сградата
Инвестиционна група Beso Homes е специализирана в цялостното управление по изграждането на жилищни сгради и комплекси на територията на София. Компанията е с утвърден имидж на имотния пазар, обхващайки с професионализъм и прецизност всички процеси, водещи до реализацията на продуктите от своето портфолио - от планирането на проектите до екслузивната продажба на недвижимите имоти.
Главен проектант на Jade Residential Complex е екипът на „Иво Петров-Архитекти“, а строителството протича на един етап в срок от две години. Общата застроена площ е 7051.94 кв.м, конструкцията на сградата е скелетно-безгредова от монолитен стоманобетон.
Комплексът се намира в кв. Манастирски ливади – Изток, и умело съчетава лукса, комфорта и спокойствието под един покрив. Инвестицията е в размер на 4 милиона и половина евро. 
Проектът Jade представлява многофамилна жилищна сграда с два самостоятелни входа – съответно на 5 и 8 етажа, в които са разпределени двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти, подземен паркинг и гаражи. Уют и допълнителна стойност в проекта добавя собствения озеленен вътрешен двор с детска площадка, където най-малките обитатели могат да играят в спокойна и чиста среда. 
Разположен в един от най-новите и динамично развиващи се райони на София – Манастирски ливади, в карето между Околовръстен път, бул. България и ул. Васил Стефанов, комплексът отговаря напълно на търсенето на активния човек за комуникативна локация с бърз транспорт до центъра, както и до най-важните пътни артерии на града. Местоположението комбинира по уникален начин панорамната гледка към Витоша, спокойствието и чистия въздух на планината и прекия достъп до основните градски части на столицата. В непосредствена близост се намират резиденция Бояна, МОЛ „България“ и Южния парк, както и множество бизнес сгради, търговски вериги, училища и детски градини или ключовите възможности за пълноценен начин на живот в рамките на града. 
Архитектура, дизайн, функционалност 
Водещото предизвикателство пред проектантите е да осъществят успешно и естетически издържано оползотворяване на устройствените параметри, предвидени за имота. Създаването на комфортни и същевременно разнообразни по тип жилища е в основата, довела до креативната концепция и решенията при функционалните разпределения на сградата. На преден план при проектирането е комплексът да покрива високите изисквания на модерния градски човек и неговото семейство чрез съвременен дизайн, бутиково излъчване и зони, даващи възможност за релаксация и спокойствие, встрани от забързания ритъм на града.
Визията на сградата е решена в изчистен, минималистичен и монолитен стил. Фасадата е реализирана като съчетание между висококачествена HPL вентилируема фасадна облицовка и фасадна минерална мазилка в модерни цветове и нюанси, внасящи луксозно усещане и топлина в облика на сградата. Нискоемисионен стъклопакет, топлоизолация от 10-сантиментрова каменна вата и пароизолация на покривните пространства способстват за комфорта и създаването на благоприятен микроклимат в жилищните пространства. Стълбищните клетки и коридорите в комплекса са от гранитогрес с противоплъзгаща се повърхност.
Сигурността на живущите в комплекса се гарантира от видеонаблюдение, аудио-визуална система на входа за всеки апартамент и ограничен достъп.
 
Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели 
Отоплението на обектите в сградата е предвидено за газ с индивидуални газови котли, като е добавено и охлаждане на апартаментите с мултисплит климатични системи. За осигуряване на пожарната безопасност са въведени пожароизвестяване и вентилация на подземния гараж. 
Показатели за енергийната ефективност на комплекса са свързани с използването на PVC дограма с троен стъклопакет и необходимите детайли в изпълнението на фасадните топлоизолации.