СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

СОЦИАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА И СГРАДИ СЪС СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

R FITNESS, ГР. ВАРНА

ИНВЕСТИТОР:

Ар.Фитнес ООД /Рора Риал Естейт ООД/

КОНСТРУКТОР:

-

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Фисон Билд ООД

АРХИТЕКТ:

STARH, арх. Светослав Станиславов

АДРЕС:

гр.Варна
ИНФОРМАЦИЯ

R.Fitness е бутикова фитнес зала, която се помещаваща в ПК26, една от  сградите, реализирана по проект на студио STARH в централната част на Варна. Програмата предвижда изграждането на денонощен фитнес с концепция „24/7“, която е широко разпространена Нидерландия, родината на инвеститора. Иновативната концепция на проекта е за фитнес зала без персонал и рецепция, използваща система за контролиран достъп. Посещението в залата се осъществява чрез преминаване през Personal interlock система, след като посетителят е сканирал QR код, генериран от приложение, специално разработено за R.Fitness.  В България тази високотехнологична и иновативна концепция е новост, което прави фитнеса уникален за района. 
Дизайнът цели да преобрази обикновеното посещение във фитнес залата, като вместо да поставя физическата тренировка на преден план, залага на цялостното преживяване на посетителя в пространството, като комбинира здраве, спорт и стил. Интериорът е разработен по елегантен начин, само с няколко изразни средства. Общото усещане за тъмна, уютна атмосфера е балансирано с акценти от топъл благороден метал, които придават дълбочина и наслояване. Големи огледални стени увеличават пространството и създават усещане за безкрайност, а постоянно отразяващите се в тях посетители – за динамика и движение. Светлинната инсталация на тавана е направена по дизайн на студиото и покрива целия софит с идеята да изпълва помещението с приятно осветление по ненатрапчив начин. Множеството светлинни комбинации помагат на посетителите да намерят най-подходящaтa осветеност, дори и в късните часове на деня. 
R.Fitness е изпълнен със селекция от качествени материал и прецизни детайли. Подът е покрит със специализирана подова настилка, изработена от необработен каучук. Високата й шумо- и удароустойчивост предлагат цялостна изолация между фитнеса и съседните на него пространства. Personal interlock системата на входа осигурява технологичният достъп до фитнеса. Инсталираният окачен таван от дървесна вата допълнително изолира пространството и подобрява акустиката. Основните стени във фитнеса са завършени с оребрена тъмна мазилка и акценти от brushed metal.
 
Сухо строителство: Knauf
Мазилки вътрешни: Baumit creativ top
Врати и Personal Interlock:  DormaKaba
Интериорни тапетни врати: SBS Design
Осветление: дизайн по проект на STARH, изработка Polaris
Настилка фитнес: Pavigym
Облицовка стени : Kronospan Brushed Gold, HPL Polyrey
Гранитогрес : Porcelanosa
Опънати тавани : Barrisol
Смесители и системи: Grohe
Фитнес уреди : Life Fitness
 
 
Иновативна за България концепция за денонощен фитнес с високотехнологичен контрол на достъп и управление на услугите.
Проект с отношение към социалната инфраструктура, здравето и спорта.
Дизайн, който цели да превърне обикновената фитнес тренировка в цялостно преживяване на спорт, атмосфера и визуален комфорт.