СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

АПАРТХОТЕЛ БОРОВЕЦ ГАРДЪНС

ИНВЕСТИТОР:

Община Самоков, ГБС-Инвест ЕАД

КОНСТРУКТОР:

инж. Камен Славнин

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Главболгарстрой АД

АРХИТЕКТ:

арх. Антон Ватев

АДРЕС:

к.к. Боровец, Община Самоков
ИНФОРМАЦИЯ

Апартаментен комплекс "Боровец Гардънс" предлага уникална и спокойна атмосфера. Разположен е в стария административен център на Боровец, на 400м от началната станция на кабинковия лифт, в непосредствена близост до двете главни пътни артерии – София-Боровец и Боровец-Пловдив. Фантастичното местоположение е комбинирано с модерна архитектура, изключителен комфорт, топло гостоприемство, отлично обслужване и персонално внимание към всеки гост.
Планината, чистият въздух, лесният достъп от и до столицата и летището, обновяваща се инфраструктура затвърждават позициите на Боровец като един от най-популярните и предпочитаните планински курорти, подходящ за целогодишен туризъм, привличащ български и чуждестранни туристи.
Комплексът е идеалното убежище за отдих сред прохладата и спокойствието на иглолистни гори, поляните, осеяни с цветя и билки, многобройните езера и заснежените върхове. Отправна точка на много туристически маршрути и излети в Рила планина, локацията предлага и отлични условия за любителите на колоезденето, скалното катерене и алпинизма.
При построяването на новите части на „Боровец Гардънс” в максимална степен са запазени съществуващата висока дървесна растителност, както и спортната зона с тенис кортове. Покривите на зданията са скатни с наклони, отговарящи на изискванията на региона. Връзките между нивата са направени чрез пет обслужващи асансьора, две двураменни и три трираменни стълби“.
Между всички тела на комплекса на партерния етаж има топла връзка, която създава свързаност между тях. Освен това около зданията са обособяват наземни паркоместа за свободно паркиране. 
Вторият етап  включва  три корпуса към ваканционния комплекс – блокове А, Б и Е. Новите части са с РЗП 10 016 кв. м или 180 допълнителни апартамента в комплекса. Дограма е клас А с 5-камерен профил и троен стъклопакет в дървесен цвят. За теракота и фаянса, както и за вътрешните гипсови шпакловки се използват висококачествени материали от клас А. Същото важи и за изолациите и мазилките. 
Сектор А ще разполага 63 апартамента, блок Б - с 57 броя, а най-много са в Е – общо 69. На всеки етаж в корпусите има средно по 10 апартамента. Апартаментите са с оптимизирани разпределения и изложения. Жилищата са студиа, двустайни (с 1 спалня) и тристайни (с 2 спални). Помещенията във всеки апартамент залагат на размери спрямо съвременните стандарти за обитаване. Всеки апартамент има дневна, ориентирана към най-благоприятната посока и изключителна гледка към Рила и боровата гора, както и спални, позиционирани в по-тихите зони.
В момента има действащ плувен басейн в тяло Б, който е със свободен достъп за всички обитатели на комплекса. В същия корпус предстои строителството на СПА зона и фитнес. В комплекса има детски кът със свободен достъп, а до рецепцията – действащ лоби бар, като е предвидено и изграждане на ресторант.
 
С цел максимален комфорт жилищата се предават цялостно завършени без обзавеждане. „Borovets Gardens“  дава възможност да притежавате свое собствено жилище и едновременно с това да ползвате удобствата на един луксозен хотел. Обширното парково пространство в комплекса, богат набор от съоръжения и удобства, уникална природна среда и туристическите обекти, гарантират отлични условия за отдих и почивка през цялата година.
В нестихващата пандемия подобни ваканционни имоти са много подходящи за социална изолация. Жилищата тип втори дом са чудесна инвестиция, а когато са в популярните дестинации за туризъм в България като Боровец, имат и висока рентабилност, тъй като жилищата могат да бъдат отдавани под наем.