СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА ЗЕЛЕНА АРХИТЕКТУРА И ИНОВАЦИИ

БОЛКАН БИЗНЕС ЦЕНТЪР

ИНВЕСТИТОР:

Болкан Бизнес Център АД

КОНСТРУКТОР:

АЕС ЕООД / инж. ИЛИЯ АЛАШКИ

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Пайп Систем АД

АРХИТЕКТ:

Планинг ЕООД / арх. Илиан Илиев

АДРЕС:

гр. София
ИНФОРМАЦИЯ

"Болкан Бизнес Център" е сертифициран с LEED Platinum версия 4, което прави сградата притежател на най-взискателния и престижен сертификат за зелена сграда за офис пространство. Фасадите са решение с монтажна алуминиева фасада с двоен стъклопакет с отваряеми прозорци тип клапа. Техническите инсталации – водопроводи, канализация, електросистеми, осветление, аудио система, климатизация и вентилация, системи за видеоконтрол и наблюдение, както и за пожароизвестяване и пожарогасене, са на високо съвременно ниво.
Особено внимание е отделено на озеленяването на обекта, както в свободните от застрояване площи на ниво терен, така и по покривните тераси на сградата. По периферията на отворените паркинг-етажи ще се изпълни „вертикално“ озеленяване с пълзяща и увивна растителност, която, на практика, ще играе ролята на фасади на сградата в тази част от етажите. Вертикалната зеленина ще изпълнява и функцията на защита от атмосферните условия – слънце, вятър, дъжд и т.н.
С ангажимент към природата и екологичната устойчивост "Болкан Бизнес Център" успява да намали консумацията на енергия като въведе най-новите технологии и иновации в индустрията. 100 % от консумираната енергия се осигурява от възнобновяеми източници, включително по време на фазата на строителството.