СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА ЗЕЛЕНА АРХИТЕКТУРА И ИНОВАЦИИ

ЖИЛИЩНА СГРАДА МЛАДОСТ, ГР. ВАРНА

ИНВЕСТИТОР:

Явор АД

КОНСТРУКТОР:

инж.Мирослав Маринов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Перинов и синове ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Мирослав Сталев – починал; авторски права - наследени

АДРЕС:

гр.Варна, бул. Република № 58
ИНФОРМАЦИЯ

Сграда „Младост“ се отличава с високо качество на използваните материали. Фасадата е с естествен камък по цялата й периферия на партерно ниво. За постигане на максимален вътрешен уют на обитателите върху всяка плоча е положена шумоизолационна мембрана от полиестер с висока плътност, импрегнирана с битумна подложка, покрита с полиетиленово фолио. Фасадният пакет е специфичен - тухлите се измазват с водоотблъскваща и устойчива на постоянна влага хастарна мазилка, след което се поставя стъклена вата, а крайното покритие е минерална мазилка най-висок клас. Използвана е стъклена вата - 100% естествен материал, най-добрият шумо- и топлоизолатор. 
Положената фасадна мазилка SILANCOLOR TONACHINO на MAPEI е пастообразно покритие на основата на силиконова смола с отлична паропропускливост, еднороден цвят и силна еластичност, която създава порест филм и не пропуска вода. За покритие в общите части и на терасите е използван гранитогрес FULL BODY на IMOLA CERAMICA с дебелина 10,5 мм, съставен от хомогенна маса, която не позволява отлюспване на най-горния външен слой на плочата под въздействието на лоши метеорологични условия. 
При покривното покритие бетонната плоча е обработена основа с грунд и положена пароизолация от самозалепваща мембрана с алуминиева вложка. Хидроизолацията представлява синтетични мембрани произведени от ТРО модифициран полиолефин. Изключителната комбинация от Термополиолефин и армираща основа от полиестер, прави от ТПО мембраната един материал с високи якостни характеристики и отлична устойчивост на UV-лъчение, за разлика от битумните хидроизолации, които под въздействието на слънчевите лъчи излъчват вредни емисии и губят своята функция.