СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Сгради с елементи на зелена архитектура и иновации > НАЦИОНАЛ ПАЛАС-СПА И УЕЛНЕС ХОТЕЛ КЪМ АНСАМБЪЛ ОТ МАЛКИ СЕМЕЙНИ ХОТЕЛИ

СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА ЗЕЛЕНА АРХИТЕКТУРА И ИНОВАЦИИ

НАЦИОНАЛ ПАЛАС-СПА И УЕЛНЕС ХОТЕЛ КЪМ АНСАМБЪЛ ОТ МАЛКИ СЕМЕЙНИ ХОТЕЛИ

ИНВЕСТИТОР:

КРАСИ-М ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Младен Младенов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Гради ЕООД, КРЕМЪК АС ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Димитрина Генчева и арх. Павлин Павлов

АДРЕС:

гр. Сливен
ИНФОРМАЦИЯ

Новопостроения Национал Палас – Спа и Уелнес  хотел е проектиран и построен  следвайки новите тенденции за екология , енергийна ефективност и функционалност . Спокойно можем да кажем ,че сградата отговаря на всички изисквания за устойчиво строителство съчетала в себе си цялостен подход за дълготрайност, комфорт и ниски експоатационни разходи.
Фасадат на сградата е изпълнена със престижната система WEBER,  с каменна вата с дебелина 100 mm и плътност 140kg/m3. Поради спецификата на сградата от вътрешната страна на стените също е положена топлоизолация от минерална вата с дебелина 50 mm от високия клас Profi.
Покрива на сградата е топлоизолиран с каменна вата с дебелина 200 mm и плътност 140 kg/m3 .
Всички прозорци са с тройни стъклопакети с комбинирани стъкла четири сезона, Ка-стъкло и флоат.
Поради доброто изолиране на сградата, правилния подбор и разположение на прозорците ние осигурихме една енерго ефективна сграда, за която са необходими много ниски разходи за осигуряване на микроклимата в нея.
В един Спа и Улелнес хотел най - важно е виския комфорт и създаване на приятно усещане за топлина и „свежест“. За да бъдат осъществени и реализирани високите изисквания за микроклимат беше необходимо да се подбере достатъчно ефективна и устоичива система за отопление/климатизация на сградата. За това се спряхме на да вида нискотемпературно отопление в сградата. 
За СПА и Уелнес зоната подбрахме стенно и подово лъчисто отопление на фирма Rеhаu. Благодарение на него осигурихме виско комфорт без влага и „миризми“ в цялата Спа зона. 
За останалата част на хотела използвахме изключително ефективната и иновативна система за темпериране на бетоновото ядро отново система на Rеhаu . Това е инсталация за отопление/ климатизация на сгради, която е базирана на акумулиращата способност на бетоновите конструкции на сградата. В конкретния случай е приложена инсталация  с технология монтаж на място. При която тръбите са монтирани на долен ред армировка, в плoчитe в цялoтo нoвo xoтeлcĸo крило. Общата дължина на тръбите положени по тази технология е  23 850 m тpъби. Поради икономичността си темперирането на бетоновото ядро е актуална тенденция в климатичната техника. 
И двата вида системи са ниско температурни, което ни позволи да използваме термопомпен агрегат  вода-вода  на фирма „DAIKIN“.
Вентилационните системи са три  - една за римския басейн ,една за спа центъра и третата  за  хотелските стаи. Всички те притежават рекуперативни блокове от най-ново поколение. 
За да бъде една инсталация достатъчно ефективна и устоичива тя трябва да бъде с добра автоматика и осигуряване на изключително високо ниво на регулиране. Поради тази причина нашите инсталации за отопление, климатизация и вентилация са разделени на четири отделни колекторни групи, благодарение на което се осигурява високо ниво на регулиране и автономностт на всеки кръг. Всички циркулационни помпи, които са монтирани в сградата са високо ефективни на фирма GRUNDFOS,- MAGNA3 което намалява отново еклсплоатационните разходи.
За осигуряване на добра осветеност съчетана с ниски разходи за експлоатация осветлението в сградата е изпълнено с 24V лед осветление което е положено под опънати тавани на фирма „CLIPSO“  и се управлява с DMX система.
На покрива  на сградата е разположена фотоволтаична система, с която се покриват 70% нуждите на сградата. 
Всичко това осигури изграждането на една  Екоустойчивиа сграда която, е нискоенергийна и носи в себе си духа на зеления град Сливен, чистотата на „Сините камъни“ и изцяло е в унисон с природата. 
"RОYАL GАRDЕNІА - cпa и yeлнec цeнтъp " съчетава в себе си висок комфорт и усещане за топлина, спокойсвтие и елегантност. Всички тези качества са постигнати чрез прилагането на изцяло естествени материали и висок клас технологични инсталации.