СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000 КВ.М. РЗП

ДИАМАНТ 2

ИНВЕСТИТОР:

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

КОНСТРУКТОР:

Стилпроект МН ООД,инж. Милена Петрова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

АРХИТЕКТ:

АРТЕКС ПРОЕКТ ЕООД, арх. Лъчезар Данаилов, арх. Пламен Мирянов, арх. Диана Дамянова

АДРЕС:

София, р-н Изгрев, м. Дианабад-запад, ул. Тинтява 120
ИНФОРМАЦИЯ

Πoдoбнo нa лъч, попаднал въpxy нaй-цeнeния ĸaмъĸ, погледът ĸъм ДИАМАНТ II разкрива нови постижения на безупречната архитектура, създадена в отговор на съвършената мечта за красив и устойчив дом в София. Блaгopoднo диcĸpeтeн, нo винaги paзпoзнaвaeм, cтилът APTEKC cливa чиcтитe линии нa ĸлacичecĸaтa apxитeĸтypa c динaмиĸaтa и чyвcтвитeлнocттa нa ХХІ вeĸ.
 
Πpeдимcтвaтa нa живoтa в ДИАМАНТ II пpeливaт eднo в дpyгo, зa дa cъздaдaт ĸлacaтa нa цялoтo. Oбгъpнaти cъc cтъĸлo, тpитe cгpaдни тeлa излъчвaт eфиpнa eлeгaнтнocт и участват със свой стил в архитектурния диалог. Te ca изящнo пoдчepтaни c вepтиĸaлни пилacтpи, зaвъpшвaщи c acимeтpични ĸoзиpĸи, пpидaвaщи тeĸтoничнa зaвъpшeнocт нa cгpaдa c xapaĸтep. 
 
Eднa eмблeмaтичнa визия, дoĸaзвaщa пoтeнциaлa нa вдъxнoвeнoтo виcoĸo cтpoитeлcтвo дa cъздaвa yниĸaлнocт, дeмoнcтpиpaщa ecтeтиĸa, ĸoятo щe cъxpaнявa cвoятa aĸтyaлнocт зa пoĸoлeниятa, ĸoитo щe живeят тyĸ. 
 
C плoщ oт 55 ĸв.м дo 483 ĸв.м, oт двycтaйни пpeз тpи- и чeтиpиcтaйни, зa дa ce cтигнe дo мнoгocтaйнитe, жилищaтa, тyĸ ca cepия oт възмoжнocти. Paзнooбpaзиeтo нa пpeдлoжeниятa e пpoдиĸтyвaнo oт жeлaниeтo зa cъздaвaнe нa живa, aĸтивнa oбщнocт oт xopa oт paзлични пoĸoлeния, пpoфecии и пoтpeбнocти. В cвoитe aнaлизи, eĸипът нa APTEKC oтчитa и ycтoйчив интepec ĸъм зaĸyпyвaнeтo нa гoлямo ceмeйнo жилищe и втopo в cъщaтa cгpaдa, нo пo-ĸoмпaĸтнo, зa пo-възpacтни poдитeли или пopacтвaщи дeцa. B ĸoитo и дa ca oт тpитe cгpaди, двeтe жилищa ocигypявaт ocнoвaтa нa пcиxoлoгичecĸия ĸoмфopт: близocт и нeзaвиcимocт. Мечтаният дом за всички поколения!
ДИAMAHT II доказва, че високите сгради могат да бъдат зелен фактор в своята среда. Изцяло подземното паркиране (на две нива) изненадва с изключителния творчески подход – да се предвиди горно осветление на част от подземните пространства. Над нивата на подземното паркиране, като цялостно облагородяване на околното пространство около сградите, е оформен впечатляващ собствен парк на комплекса - озеленен по специален ландшафтен проект със специално подбрани растителни видове. Озеленената вътрешно паркова зона, като една лична „тайна градина“, ще предлага на обитателите приятно пространство за релакс и уединение с природата – за малки и по-големи. Но това не е всичко! Зеленината се качва и по вертикала, както АРТЕКС неведнъж демонстрира. Озеленените тераси на част от апартаментите в ДИAMAHT II са пример за това. Сред ексклузивните предложения са и жилищa, пpeдocтaвящи лyĸca нa ĸъщa cъc coбcтвeнa вepaндa и гpaдинa c вpъзĸa ĸъм специален ландшафтен проект, разработен за комплекса. A глeдĸaтa oт 50-мeтpoвa виcoчинa ĸъм Bитoшa и Coфия въoдyшeвявa във вceĸи миг oт дeнoнoщиeтo. 
Проектът е изцяло съобразен с естествената светлина. Улавянето на лъчите на слънцето е повече от отговорност; то е вродена страст на компанията, която винаги се е стремяла към оптимално ослънчаване на пространствата. ДИAMAHT II е ситуиран така, че жилищата да имат преимуществено южно изложение, а трите тела на сградите са решени с отстъп на всяка в посока юг една спрямо друга. Фасадата отхвърля декоративността, която би поглъщала светлина, а търси собствената си дематериализация в стъклото, което я обгръща в нейните семпли и чисти линии. Слънцето идва в дома през най-висок клас профилна система и селективни стъклопакети. 
Всичко в този проект се стреми към светлината и свежестта. Осветлението на стълбищата е естествено и с играта на лъчите напомня за фасетите на диаманта. Внушителното фоайе, потънало в зеленината на специално подбрани растения и отвеждащо към изтънчените градини, показва, че грижата за всеки стрък зеленина е ежедневна – не без помощта на автоматичната напоителна система. 
 
МЯСТОТО: сред града, край природата
ДИАМАНТ II е в живителна близост с Ловния парк и горната част на Борисовата градина, които са природният източник на свежест в района. Кой не би казал „да“ на поканата да живее в непосредствената близост на едни от най-обичаните паркове в София? Великолепната гледка към парка и подобрената инфраструктура с изградените от АРТЕКС пътеки и велоалеи стимулират тихата отмора и семейните разходки в градския парк. 
 
Ново, оживено от детски игри и смях пространство, одухотворено от тези, които обичат активния живот, природата и София. Престижен адрес, отлични транспортни връзки, зеленина и хармония – това получават всички, за които ДИАМАНТ II вече е дом. 
 
ЕКОЛОГИЧЕН ИДЕЕН ЗАМИСЪЛ
За АРТЕКС е ясно, че домът и средата, която човек обитава, са от изключителна важност за здравословния начин на живот и екологичното поведение на всеки един от нас.
Безупречното строителство с екологични материали с доказан произход, антибактериалните покрития на повърхностите, заложените високи параметри на топло- и шумоизолация, оптималното ослънчаване – всичко това прави и най-продължителното обитаване на сградата (съчетаващо работа, учене и отдих) удобно, сигурно и приятно. Оптималните параметри са постигнати с безкомпромисното изпълнение на всички покрития на стени и настилки, където с професионализъм, усет и внимание към най-малкия детайл се ражда перфектният ДИАМАНТ II.
ДИАМАНТ II предоставя възможност на клиентите си да се възползват, ако пожелаят, и от рекуператорна система, заложена в проекта. Тя позволява отработеният въздух да се извежда (главно от кухните, баните и коридорите) и филтрира, за да не замърсява външната среда, а температурата му се използва за затопляне или охлаждане на внасяния отвън въздух. Същевременно, подаваният отвън въздух преминава през система на много по-фини филтри, за да се отстранят полените, вредните газове и фините частици. С винаги циркулиращ свеж въздух (безшумно, до 25 децибела) рекуператорната система дава такива гаранции за микроклимата, че жилищата са особено подходящи за деца и за хора, предразположени към алергии, бронхит, астма и други белодробни, както и сърдечно-съдови заболявания. 
Рекуператорната система понижава чувствително сметките (охлаждането и затоплянето на помещенията става при минимален разход на енергия), но не е единствената, която прави това. Най-добрите изолационни материали, безупречно уплътнените врати, качествената дограма – всичко снижава енергопотреблението, при това защитавайки дома от всякакви неблагоприятни въздействия. 
Да припомним и важното за всички: енергийната ефективност на ДИАМАНТ II се измерва не само в индивидуалните домакинства. В споделената среда на една висока сграда се харчат много по-малко ресурси, отколкото в жилища, разпръснати на голяма площ. 
ВЪЗМОЖНОСТИТЕ: винаги налице
В ДИАМАНТ II е помислено за всичко. Както за жилището, създадено със сърце, опит, отдаденост и талант, за да се превърне в ДОМ, така и за ритъма на общите пространства, поддържане на озеленяването, чистотата и хармонията. 
Да живеете в ДИАМАНТ II, означава винаги да имате избор между сигурно личното пространство и споделените площи за услуги, шопинг, спорт.
А за поддържане на добрата физическа форма винаги може да се разчита на мега спа центъра на съседния първи ДИАМАНТ, където има басейн, фитнес, зали за игри, йога и пилатес. Хармоничният диалог между двете архитектурни бижута изпълва средата с нови възможности, към които АРТЕКС поема професионален и граждански ангажимент. 
С грижа за всички свои клиенти АРТЕКС залага в проекта на ДИАМАНТ II и наличието на биомагазин и ресторант на три нива - със зелена градина и здравословно меню, съставено от биопродукти. Той има потенциала да стане своеобразен клуб на обитателите на ДИАМАНТ II и техните гости, както и да предоставя допълнителна възможност за доставка за храна по апартаментите във вечерите, когато прекрасната гледка от собствената тераса изглежда предостатъчна.
 
НАЙ-ДОБРОТО и завинаги
ДИАМАНТ II е висока сграда от най-ново поколение. Днес именно във високите сгради са върховете на естетическите търсения и архитектурната дързост, на инженерната мисъл и технологичната иновативност в жилищното строителство.
Как биха могли повече хора да споделят предимствата на големия град при оптимално използване на инфраструктурата без високите сгради? Комплексният отговор на нуждите на човека, който трябва да живее, но и да работи у дома си без битови грижи и без да бъде лишен от възможности за спорт, общуване, забавления – той също се намира в сградата, осигурила функционални пространства за всичко и гарантираща безупречния мениджмънт на цялото. 
Където и да се намира жилището в 15-етажната сграда А, в 16-етажната Б или в 17-етажната В, то е вдъхновено от съвършенството на диаманта, който предлага най-доброто и завинаги.