ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

"ПАНОРАМА СОФИЯ"

ИНВЕСТИТОР:

Резиденшъл Парк София ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Анастас Колев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Линднер България ЕООД

АРХИТЕКТ:

Стивън Лийч Асосиейтс ООД

АДРЕС:

София, кв.Симеоново, ул. Панорама София № 11
ИНФОРМАЦИЯ

Панорама София е седеметажна сграда, разположена в полите на Витоша, във все по-динамично развиващата се и същевременно спокойна и уединена югоизточна част на столицата. Локацията е в непосредствена близост до спортен магазин Декатлон, Икеа, ж.к.София Парк, Бизнес Парк София както и София Ринг Мол.
Сградата е на общо 9 нива – едно подземно и 8 надземни. Основното предназначение на подземното ниво е паркинг, а на партерното ниво – офиси. Нивата над партера са с жилищно предназначение и в тях са обособени 75 апартамента и ателиета. Апартаментите са разпределени приблизително по равно между два входа.
Панорама София се отличава с превъзходна гледка към Витоша и панорамна гледка към града. Именно 360-градусовата панорамна гледка дава името на сградата. Несравними предимства са близостта до планината и спокойната среда за живеене в съчетание с отличната инфраструктурна обезпеченост и бърз достъп до важни пътни артерии и търговски и бизнес локации.

Панорама София е заобиколена от зеленина и кътчета за отдих. Околосградното пространство е залесено с разнообразие от цветя, храсти и дървесни видове, за които е осигурена е автоматична поливна система. Водата за поливане идва от околосградния дренаж и се събира в специално изграден поливен резервоар.

На разположение на жителите на Панорама София са зона за почивка и детска площадка, изградена от висококачествени материали и сертифицирана от РОСПА – България и от МЕЛУС – България.

Основни акценти от сградата са прилагането на пасивни и активни мерки за енергийна ефективност,  мерки за звукоизолиране на всеки апартамент внедряването на нови технологии и качествени материали от световноизвестни и утвърдили се производители.

За енергийната ефективност на сградата е изпълнена фасада с плътна част и фасадна дограма с изключително ниски коефициенти на топлопреминаване благодарение на висококачествените тухли на фирма Винербергер и дограмата на Ролпласт. За всички основни електро консуматори, които се изпълняват от Инвеститора, също са търсени високоефективни решения. Осветителната инсталация в общите части е изпълнена от висококачествени LED осветителни тела на фирма ЕАЕ. Асансьорите - на фирма OTIS, са високоскоростни и освен с голяма надеждност и комфорт, се характеризират и с висока енергийна ефективност. Външната звукоизолация на всеки апартамент и между отделните апартаменти е постигната чрез фасадните елементи и високоефективен детайл с продукти на фирмите Винербергер и Кнауф.
Сградата разполага с газова инсталация, включваща сертифицирани елементи на фирма Виега.

В новоизградения мострен апартамент в жилищен проект „Панорама София“ съвместно с „АББ България“ е реализирана  уникална по рода си за страната система за цялостно управление, базирана на ABB i-bus® KNX-технология. Тази технология позволява комплексен контрол на всички инсталации и оптимизиране на съвместната им работа и техните  функции. Реализираната система дава възможност да добием представа за безкрайните възможности на съвременните технологии, позволяващи да се изгради интелигентен дом, предлагащ нови измерения по отношение на енергийната ефективност, безопасността и комфорта.
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: