ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

"АРХОЛЛ ПАРК"

ИНВЕСТИТОР:

Холербах Груп и "Архолл" ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Мая Чаушева

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Архолл ЕООД

АРХИТЕКТ:

"Универсалпроект" ООД - Арх. Венделин Куун и Арх. Любомир Гассауер

АДРЕС:

София, бул. Панчо Владигеров
ИНФОРМАЦИЯ

Инвеститор на проекта ARHOLL PARK е Архолл ЕООД принадлежащо към международната инвестиционна компания Hollerbach Group с над тридесетгодишна утвърдена дейност в сферата на инвестиционното строителство и множество реализирани и отлично развити архитектурни проекти в цял свят.
ARHOLL PARK има благоприятна локация в непосредственна близост до метростанциите Обеля и Сливница с отлично визуално позициониране на бул. Панчо Владигеров и прекрасна панорамна гледка към града, планините Витоша, Люлин и Стара планина.
Тази все по-динамично развиващата се и в същото време тиха и спокойна част на северозападна София с бърз и лесен достъп до центъра на града, ключови пътни артерии,търговски и бизнес локации, се очертава като едно отлично комуникативно място.
Комплексът e с разгъната застроена площ от 10000 м², модерно изграден с европейска визия и се състои от 79 просторни апартаменти и пентхауси с различни квадратури, партер с офиси, спортни зали, фитнес, СПА, кафе, богато озеленен двор с детски кътове и места за отдих, 20 надземни и 70 подземни паркоместа.
Теренът е осветен с фасадно LED осветление и е отделен от съседните парцели и прилежащи улици с филигранна ограда, допълваща стилния вид на сградите.
ARHOLL PARK е жилищен ансамбъл от две самостоятелно обособени сградни тела - Блок А и Блок Б диагонално свързани помежду си посредством стълбищна клетка на полунива с панорамно фасадно остъкляване, което придава характерен урбанен облик и осигурява естествено осветление през значителна част от денонощието. Именно това подчертано присъствие на затъмнената стъклена фасада, която пропуска и отразява слънцето, носи усещане за въздушност на солидните нискоенергийни постройки. Разположението на сградните тела оптимизира тяхната ослънченост и динамизира гледките.
    Сградите имат общо 11 нива- едно подземно и 10 надземни. Основното предназначение на подземното ниво е паркинг, на партерното ниво- офиси, спортни зали, фитнес със СПА зона и девет жилищни етажа с апартаменти с различна квадратура, включително два просторни пентхауси с обширни тераси и невероятна 360- градусова панорамна гледка. Отличителното за блок Б е, че на източната стена от петия етаж сградата има амфитеатрално разположение на терасите с увеличаваща се площ. Това прави сградите уникални и стилни.
Фасадата е със стилен дизайн, обработена с тонирани минерални мазилки. В цветово отношение сградите са решени в редуващи се меки сиво-бели тонове в хармония със заобикалящата среда. Търсеният ефект на този вид архитектура е оптимизиране на пространството, създаване на простор и детайлно обмислени функционални схеми за всеки един от  апартаментите. В тях са съчетани висококачествени материали с нискоенергийни параметри, простор, светлина и невероятна панорама към Витоша и Стара Планина.
    Общото за всички жилища е функционалното им разпределение и независимо от квадратурата всяко има 8,5 м² просторна баня, тоалетна за гости и самостоятелно обособено перално-складово помещение. Занижените енергийни разходи се дължат на умелото разпределение, на вложените материали и технологии.
Конструкцията на обекта е монолитна – стоманобетонна, безгредова, с колони, пояси, шайби и плочи. Всички ограждащи стени са с дебелина от 37 см съдържащи керамични тухли WIENEBERGER  и 12 см топлоизолация от експандиран пенополистирол, създаващи параметри на енергоефективност.
Всички междуетажни стоманобетонни плочи са допълнително изолирани с 8 см
XPS-топлоизолация. Под замаската на пода на всички жилища има 8 мм подова шумоизолация – 28 dB, осигуряваща пълен комфорт на обитаване.
Сградите са осигурени за сеизмичност IX-та степен и коефициент Кс=0,27 за района на гр. София. Светлата височина на партера с офиси, спортни зали, фитнес и СПА е 3,50 м, а за жилищните помещения 2,60 м.
 Достъпът до 11-те нива на сградите се осъществява посредством два високоскоростни, енергоспестяващи, безшумни, дизайнерски асансьора TYSSEN KRUPP до 1300 кг като размерите им правят възможен достъпа на инвалидна количка с придружител.
Комплексът е пожарообезопасен, с необходимите инсталации за противо-пожарно известяване и спазени изисквания при строителството. Всички използвани материали за изграждането и довършителните работи, обзавеждането и оборудването на инсталациите отговарят на най-високите изисквания за качество и безопасност и са снабдени със съответните сертификати.
При проектирането и изпълнението на сградите са приложени високотехнилогични решения и детайли за постигане на висока енергийна ефективност и икономичност в дългосрочен план в съответствие със съвременните тенденции и изисквания.
               Дограмата е решена с немски петкамерни PVC фасадни системи REHAU с двустранно отваряне, със стъклопакети с високи топло-и шумоизолационни параметри.
               Отоплението и климатизацията са решени като две обособени зони – първата
е за партера с офиси, спортни зали, фитнес, спа, кафе, а втората е за апартаментите.
              Вентилацията на помещенията е естествена и изкуствена. Комплексът разполага с изградено централно топлоподаване с абонатна станция към ТЕЦ за отопление и подгряване на топла вода.
Покривът на сградите е плосък тип, изцяло топлоизолиран, което го прави използваем.
Към него са свързани конструкцията на колоните като Г- образни архитектурни елементи, типизиращи   урбанния стил на сградите. Същите разполагат с генератор, осигуряващ резервно захранване за осветлението и асансьорите.
               Комплексът осигурява 24-часова охрана и видеонаблюдение, СОТ, професионално управление и поддръжка на общите части, както и много други услуги, уточнени в Договора за поддръжка и управление на сградите. Системата за контрол на достъпа към комплекса, входовете и асансьорите с индивидуален чип гарантира допълнително сигурността.    
ARHOLL PARK са най-високите и представителни сгради в района. Апартаментите са предназначени за продажба и под наем, като разнообразието от квадратури и разпределения са предимство и могат да задоволят потребностите на широк кръг от потребители- от семейства търсещи основно жилище до бизнесмени, инвестиращи в недвижими имоти.
              Именно в този жилищен комплекс е застъпена и водещата концепция на Архолл ЕООД:
екологично зелено строителство с добра локация, висококачествени материали с нискоенергийни параметри, светли и функционални панорамни апартаменти, предлагащи модерен и удобен начин на живот, съгласно съвременните европейски изисквания.
              С оглед улесняване покупката на собствено жилище, Архолл ЕООД предлага на своите клиенти добра икономическа въъможност за разсрочено плащане директно към немското инвестиционно дружество Hollerbach Group.
              С реализирането на спортните зали, фитнес и СПА, със спонсорствата си към спорта и с предстоящото изграждане на ARHOLL ARENA, където ще се провеждат национални и международни спортни мероприятия, концерти, конференции и форуми, дейности от общественна полза, Архолл ЕООД заявява активна социална ангажираност в полза на обществото и развитието на северозападната част на София.