СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

"K РЕЗИДЪНС"

ИНВЕСТИТОР:

"С и С - Стил" ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Комфорт" ООД

КОНСТРУКТОР:

Др. инж. Илия Алашки

АРХИТЕКТ:

"СТАРХ", арх. Светослав Станиславов

АДРЕС:

Варна
ИНФОРМАЦИЯ

Инвестиционната програма на жилищна сграда K Residence е позиционирана във високия пазарен сегмент с идеята да достави на обитателите си всичко необходимо за едно модерно градско жилище. Локацията на сградата, с непосредствената си близост до морето, морската градина и центъра на града, дава възможност за активен социален живот. Инфраструктурната обезпеченост осигурява удобни комуникации с всички части на градската среда, транспортни артерии, зелени пространства, магазини, заведения за хранене, развлечения и спорт. В сградата са проектирани само девет апартамента с площ, отговаряща на търсенето на целевата група, към която е насочена. За да се осигури спокойствие и комфорт на обитаване в сградата не са предвидени други функции освен съпътстващите на жилищната - паркиране и поддръжка.

K Residence  е ситуирана в историческия център на град Варна, в непосредствена близост до Морската градина и Черно море. Имотът е с малка площ, разположен на тиха улица с минимална денивелация. Сградата е със сключено застрояване на калкан към източната фасада, където е предвидена реконструкция с надстрояване на къща - паметник на архитектурата. Водещо при изграждането на архитектурното решение е създаването на съвременна  жилищна сграда  със семпъл и елегантен дизайн, която се вписва ненатрапчиво в околната среда.

Обемно пространствената структура на сградата е седем етажна, със сложна ортогонална форма в резултат от градоустройствените ограничения. Разместването на отвори и плътни части по фасадите следва логиката на географското разположение на съответната фасадна стена. Растерът търпи развитие, което започва от северната фасада, разположена на улицата, където отворите са най-малки и тесни, фасадата е плоска. Отворите на западната фасада стават по-широки, появяват се малки балкони, които създават по-сложна фасадна пластика. На юг остъкляването е широко, с богат приток на светлина, балконите са дълбоки, с гледка към Морската градина и морето.  

Градоустройствените параметри определят терасовидните отстъпи в четвърти, шести и седми етаж. Подземният и първият етаж са предвидени за паркиране, а следващите етажи са с жилищна функция. Апартаментите са проектирани с големи, светли пространства. На втори, трети и четвърти етаж са предвидени по два апартамента на етаж с площ от 115 до 140 кв.м, а всеки от следващите три етажа представлява самостоятелен апартамент с площ от 200 до 240 кв.м. За всяко от деветте жилища е предвидено паркомясто или гараж с прилежащо складово помещение.

Дизайнът на K Residence е минималистичен, с подчертана строга елегантност. Материалите по фасадата са търсени в една плоскост, без излишни детайли и орнаменти. Използвани са три материала – фасаден гранитогрес от Italgraniti-Nordic Stone, стъкло- Saint-Gobain planistar sun и алуминий- Schuco AWS 90.SI

При реализирането на сградата са използвани най-съвременни технологии и са приложени редица иновативни решения. Носещата конструкция е проектирана като монолитна стоманобетонна с комбинирана гредово-безгредова схема, съгласно най-съвременните единни европейски строителни нормативи ЕВРОКОД. Използваните материали са бетон клас C16/20 за подложен, C30/37 W0.8 за фундаменти и сутеренни стени, C30/37 за връхна конструкция и армировъчна стомана клас B500 (B500B). K Residence е изпълнена изцяло с окачена вентилируема фасада от алуминиева конструкция с Мултипор, минерална вата ROCKWOOL и фасаден гранитогрес от Italgraniti-Nordic Stone. Алуминиевата дограма е изпълнена с профили на Schuco AWS 90.SI, обков Schuco AvanTec SimplySmart и стъкло от Saint-Gobain planistar sun. Асансьорът е доставен от Schindler. Инсталирани са индивидуални термопомпени системи въздух-вода на LG Therma V Split, които произвеждат топла вода за отопление през зимата, студена вода за охлаждане през лятото и топла вода за бита през цялата година. Отоплението и охлаждането се извършва чрез подово отопление на REHAU и подови конвектори. Подовото отопление работи на нискотемпературен режим на водата /30-35°С/ като по този начин отоплението е на излъчвателен принцип, а не на принципа на конвекцията. Външните тела на термопомпените системи са инсталирани на покрива на сградата,  за да се запази автентичната архитектура. В сградата е въведена смарт система, която позволява управление на дома чрез мобилни устройства и активно приложение на IОT (The Internet of Things) .

Площ на УПИ:                                         527 м2

Плътност на застрояване:                  53 %

Коефициент на интензивност:                       3,6

Застроена площ:                                   281 м2                                                                         

Разгъната застроена площ:             2 354  м2

Апартаменти :                                        9 бр.

Гаражи и паркоместа :                       12 бр.

 

Постигнат е характерен архитектурен образ, който вписва сградата в средата.

 

При реализацията на сградата са използвани материали и технологии от пазарните лидери в бранша.

 

Високо качество на изпълнение на всички етапи от строителството. Безупречно изпълнение на фасадите.