СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Производствени, логистични и търговски сгради > НАГРАДА ЗА КОРПОРАТИВЕН ЛОГИСТИЧЕН ПРОЕКТ: ЛОГИСТИЧНА СГРАДА СИНТЕЗИЯ

ПРОИЗВОДСТВЕНИ, ЛОГИСТИЧНИ И ТЪРГОВСКИ СГРАДИ

НАГРАДА ЗА КОРПОРАТИВЕН ЛОГИСТИЧЕН ПРОЕКТ: ЛОГИСТИЧНА СГРАДА СИНТЕЗИЯ

ИНВЕСТИТОР:

СИНТЕЗИЯ ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

ПАЙП СИСТЕМ АД

КОНСТРУКТОР:

АЕС ЕООД / инж. ИЛИЯ АЛАШКИ

АРХИТЕКТ:

ИВО ПЕТРОВ - АРХИТЕКТИ ООД, арх. ЦВЕТАН ПЕТРОВ, арх. МИРОСЛАВ КОСТАДИНОВ

АДРЕС:

с.Кривина, София
ИНФОРМАЦИЯ

OБEКТ Логистична сграда SYNTHESIA LOGISTICS
MECТOПOЛOЖEНИE с. Кривина, ул. Тодор Радунчев №9, Столична Община
ИНВECТИТOP СИНТЕЗИЯ ООД 
АРХИТЕКТ ИВO ΠEТPOВ - APXИТEКТИ ООД / арх. Цветан Петров и арх. Мирослав Костадинов
ИЗПЪЛНИТЕЛ ПАЙП СИСТЕМ АД / инж.Николай Чомаковски 
КОНСТРУКТОР АЕС ЕООД / инж. Илия Алашки
PЗΠ 5284 ĸв.м
 
Инвестиционни характеристики на сградата 
 
Синтез от “Елегантност и практичност” е философията, от идейната фаза при проектирането до финалния щрих в реализацията на Synthesia Logistics. 
Визията е с изчистен дизайн, съвременни форми, висок клас материали и иновативни идеи с внимание към детайла. 
Сградата се появява в отговор на нуждата от увеличилата се търговска дейност на Синтезия ООД за допълнителни складови и офис пространства. Разгънатата застроена площ от 5284 кв. м. побира складови площи за високо и ниско складиране за отдаване под наем, както и собствено ползване, общи помещения и офисни площи клас А. 
Synthesia Logistics е разположена в една от най-актуалните зони за логистика на гр. София - индустриалната част на с. Кривина - отдалечено място от градския шум, но в непосредствена близост до Софийски околовръстен път и други ключови транспортни връзки. Сградата комуникира с директен достъп към външните зони - част от природата в парковата среда на разрастващата се индустриална зона.
Архитектура, дизайн, функционалност
Съвременният облик е постигнат чрез широко разпространени индустриални решения за фасадни системи, като индивидуалността на сградата изпъква поради изследването и разработването на всеки параметър от възможностите на тези системи. Целенасочено е търсено противопоставяне на гладките светли сандвич панели с надребнен растер спрямо текстурираните широкоплощни антрацитни панели. Играта с детайла на стъклени козирки и фасадни фиброциментови панели прави фасадите интересни и запомнящи се.
Интериорът е изработен със семпли тонове, видим бетон, гладки и текстурирани покрития на стени и таван, подове и мебели в комбинация от класически и съвременни материали, между които – дърво, hpl и фиброциментени плоскости, алуминий, стъкло, ламарина и др.
При проектирането на сградата са изследвани прецизно технологията и параметрите на складиране, маневриране и достъп. Основните технически и функционални параметри на товаро-разтоварните съоръжения и складиране са:
- Комбинирани рампи за камиони и бусове в док-станция,
- Свободно разтоварване на кота терен с директна връзка на кота 0.00;
- Претоварни съоръжения – мостове;
- Подемни съоръжения – 2 товарни асансьора с размери на кабина
- 150/250 cm и товароподемност 2000 kg;
- Козирка за осигуряване на сухо разтоварване на кота 0.00;
- Високо стелажно складиране – използваема работна височина до 10m
Офисна част
При проектиране на офисната част са изследвани съвременните характеристики на офисни помещения за постигане на комфорт и безопасна среда. Основните предимства за отдаване под наем са:
- Разположение в непосредствена близост до самите складове;
- Пътнически асансьор;
- Слънцезащита – автоматизирани външни ламелни щори с автоматичен контрол от метеостанция;
- Възможност за ползване на офисите от наемателите на складовете или самостоятелно;
- Двойна резервираност на непрекъснатост на захранването – чрез UPS батерии и дизел-генератор;
- Самостоятелни независими инсталации ОВК и ЕЛ за всеки офис;
- Самостоятелни за всеки офис - стаи за почивка с кухненски бокс; ел. табло и сървърно помещение със самостоятелно отчитане на изразходвани ел. енергия и вода;
- Осигурени евакуационни изходи през стълбищни клетки;
Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели 
Конструкцията на сградата е смесена – монолитна стоманобетонова и стоманена. За да бъде максимално отворена и функционална складовата част са използвани стоманени рамки с цел преодоляване на големите подпорни разстояния. Офисната част е с класическа монолитна конструкция, което позволява икономично изграждане и обособяване на офисните площи.
При реализацията на проекта е постигната осигуреност от страна на сградните инсталации за енергийна ефективност и физическа защита:
- Видеонаблюдение  и контрол на достъпа за отделните зони и помещения;
- Пожароизвестяване и автоматична пожарогасителна система - спринклер тип ESFR за бързо и ефективно потушаване на евентуален пожар,
- Автоматична система за отвеждане на дима и топлината при пожар;
- Естествена вентилация посредством ръчно и дистанционно отварящи се покривни люкове с автоматизация от метеостанция,
- Климатизация чрез високо ефективна ниско енергийна VRF система на директно изпарение с възможност за контрол на режим и температура за всяка зона и всяко помещение;
- Икономично съвременно LED осветление за намаляване на разхода на ел. енергия, включително фасадно и площадково осветление
- Осигуреност на захранване за електрически станции за автомобили във връзка с навлизащите все повече електрически превозни средства.