СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000 КВ.М. РЗП

ПРЕМИУМ ЕСТЕЙТ

ИНВЕСТИТОР:

ДЖИ ПРОПЪРТИС ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Димитър Кочуков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Билдест ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Миглена Каварджиева

АДРЕС:

гр. София, ул. „Атанас Дуков“ №7
ИНФОРМАЦИЯ

Проект „PREMIUM ESTATE“ е многофамилна жилищна сграда с подземни гаражи, находяща се в имот с идентификционен №68134.903.3248, съставляващ УПИ V кв. 5, м. „НПЗ – Хладилника – Витоша“, район „Лозенец“, гр. София. Проект „PREMIUM ESTATE“ е Комплекс от затворен тип, с 24–часова охрана и видеонаблюдение, с контрол на достъпа и със затворен вътрешен двор от юг. 
Сградата се състои от партер, четири типови етажа и два подпокривни етажа, с шест вход от север. Осигурен е автомобилен достъп от север (от към улицата). Паркирането е в обособен подземен паркинг на кота –3,30 метра, гаражи на кота +/–0,00 метра и открити паркоместа. Транспортното обслужване на Сградата се осъществява посредством общинската улица от север, от където се намира и подходът към подземния гараж. Проект „PREMIUM ESTATE“ се състои от 156 апартамента и ателиета, разделени в шест входа (А, Б, В, Г, Д и Е) с общо РЗП 15 507 m2, без включено подземно ниво.
      Сградата е с монолитна стоманобетонна конструкция. Основните й стени, външни, ограждащи фасадни, а също и тези между отделните апартаменти са с тухлена зидария Wienerberger Porotherm 25 см, а преградните с тухли Wienerberger Porotherm 12 см. Сградата е топлоизолирaна с вентилируема фасада с 12 см минерална вата (75 кг/м3), като финишното покритие на фасадата на партера е естествен камък, а на надпартерните етажи с 8 мм HPL. Общите части на Сградите са комбинация от естетвен камък за стълбища и площадки на надпартерните етажи и висококачествен гранитогрес от Италия във фоайетата. Асансьорите са Thyssen Krupp, Synergy 200. Входните врати на самостотелните обекти (включително и на мазетата) и на входовете са произведени и монтирани от Солид–55. Гаражните врати са произведени и монтирани от Novoferm, с дистанционно отваряне.
Всички тераси са хидроизолирани, с плочки на двоен под (сух монтаж) от гранитогрес с размери 60смх60смх2см от Италия. Таваните във фоайетата са с окачен таван с цялостна система от Saint-Gobain Ecophon AB. Парапетите по фасадата са конзолни, изцяло стъклени, със скрит профил.
       Покривът е плосък, стоманобетонен с необходимата топлоизолация и хидроизолация.
       Дограмата е петкамерна PVC дограма Thyssen E-forte 85 mm, с троен стъклопакет с аргон, с обков със скрити панти.
       Улици, тротоари и околоблокови пространстава са изцяло завършени. От юг комплексът разполага с ограден вътрешен двор с детска площадка, с контрол на достъпа и с автоматична поливна система.