СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА GRAPHITE

ИНВЕСТИТОР:

Инфинити пропърти ООД

КОНСТРУКТОР:

СМ Инженеринг ООД - инж. Светослав Ангелов Трифонов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инфинити Пропърти ООД

АРХИТЕКТ:

Б1 Дизайн студио ЕООД - арх. Светослав Тодоров Бачев

АДРЕС:

гр. София, ул. Дунав 55
ИНФОРМАЦИЯ

Луксозна жилищна сграда на ул. "Дунав" 55 в София
 
 
Инвеститор: "Инфинити пропърти" ООД
Проектант: Б1 Дизайн студио” ЕООД – арх. Светослав Тодоров Бачев
Конструктор: “СМ инженеринг” ООД - инж. Светослав Ангелов Трифонов
Главен изпълнител: "Инфинити пропърти" ООД
 
Предлагаме на Вашето внимание луксозна жилищна сграда, разположена в центъра на София на ул. „Дунав“ 55. Намира се на тихо и спокойно място, в близост до Софийската математическа гимназия.
На пешеходно разстояние има училища, детски градини, банки, аптеки, магазини и спортни съоръжения. Бъдещите обитатели имат пешеходен достъп до центъра на града. Придвижването с автомобил е удобно поради комуникативното местоположение до основните пътни артерии ул. "Георги С. Раковски" и бул. "Васил Левски". Градският транспорт е добре уреден, посредством автобуси, трамваи и на 600 метра от спирката на метрото.
Сградата е с уникална архитектурна визия, съчетаваща окачена фасада, структурна мазилка, френски прозорци и парапети по архитектурен детайл. Издигаща се на 9 етажа над земята и с разгъната застроена площ около 3 800 кв.м, сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид. Входното фоайе се отличава с луксозна дизайнерска визия с подчертано индивидуален облик. Подземните гаражи са с топла връзка към жилищната зона. 
В сградата e разположен сутерен с гаражи, достъпът е чрез автомобилна платформа. На първи етаж има апартаменти с двор градини, офиси и места за паркиране. На останалите 8 етажа са проектирани двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Жилищата на последните етажи предоставят уникална гледка и панорамни тераси. 
Сградата материализира визията за модерно градско жилище: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение. 
Част от фасадата на сградата е изпълненена с цялостна интегрирана топлоизолационна система на фирма BAUMIT – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. Обръщането на дограмата е с 5 см екструдиран полистирол ХPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбохранители, като над отворите за фасадна дограма и при еркери, защитния профил е с водооткап.
Отделни части от фасадата са изпълнени с окачена фасада от фиброциментни панели. Характеризиращи се с леко надраскана повърхност близка до натуралният камък, материалът е пълна устойчивост на замръзване. 
Стените са изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F на австрийския концерн WIЕNERBERGER. Вътрешните са с размер 12cm, а външните 25 cm. Използва се зидарски разтвор Baumit, като вътрешните стени и таваните се завършват с машинна гипсова или варова мазилка. Всички външни ръбове от стенната зидария са защитени с вградени лайсни.
Висококачествена немска шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет, което увеличава максимално шумо- и топлоизолация на помещенията. Външен подпрозоречен перваз по архитектурен детайл. Повечето прозорци в сградата са тип френски с цел повече осветеност на апартаментите. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков. Метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Метално крило с рамка и усилени панти, със специален пълнеж. Касова брава с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. Всяка врата е с цялостна система за сигурност, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление. 
Подземните гаражи са изпълнени от шлайфан бетон. Подземното ниво с гаражи се обслужва от платформа. Гаражите са с индивидуални ролетни врати с дистанционно управление за всеки собственик.
Домофонната система за всички апартаменти с монтирани домофони на испанската фирма GOLMAR, с магнитни чипове за контрол на достъпа, за по-висока сигурност на живущите.
Входно преддверие с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект. Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. Парапетите са по архитектурен детайл. Стъклени врати отделящи стълбището и коридорите. Стените и таваните са изпълнени с гипсова мазилка и латекс. Осветлението с датчик за автоматично включване и изключване. Индивидуални пощенски кутии за всеки апартамент.
Изпълнен е високотехнологичен асансьор с автоматични врати за 8 лица. Интериорът на кабината е с луксозна дизайнерска визия. Асансьорът осигурява най-висока енергийна ефективност, водещ в индустрията комфорт на возене и дизайн. Асансьора е с двустранна GSM връзка от кабината до кол център на аварийната служба. Автоматично придвижване на асансьора до спирка при отпадане на захранването.
Съгласно одобрен проект паркоустройство и благоустройство, бъдещите обитатели се наслаждават на професионално аранжирани зелени площи пред сградата. Предвидена е стойка за велосипеди в двора на сградата. 
За да се осигури удобството на всички живущи в сградата специализирана фирма осигурява охрана за контрол на достъпа и ще се грижи за чистотата на общите части и подземния гараж, поддръжка на озеленяването и почистване на снега през зимните месеци. 
За гарантиране на сигурността и спокойствието на всички обитатели в сградата са инсталирани камери за 24-часово видеонаблюдение на външните площи пред сградата. 
Комбинацията от използваните материали и архитектурни решения води до добри енергийни показатели и сградата успява да постигне енергийна ефективност клас „B“
 
- Уникална външна визия за сградата в модернистичен стил вместващата се в околната среда на развиващ се и прогресиращ район на София 
- Практично и ефективно разпределение на апартаментите в сградата, съчетаващо ефективен достъп до всички помещения и богато естествено осветяване на общите части и жилищните помещения.
- Модерен интериорен дизайн с елегантни форми, съчетаващ усещане за стил и комфорт