СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА МИРАЖ

ИНВЕСТИТОР:

Тристан 13 ООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Недялко Тонев

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Булкарп ЕООД

АРХИТЕКТ:

ВБ СТУДИО ООД, арх. Веселин Саркеджиев и арх. Бойчо Бойчев

АДРЕС:

гр. София, бул. Тодор Каблешков 22
ИНФОРМАЦИЯ

Жилищна сграда с магазини, офиси и подземни гаражи в УПИ XXV-1305 (ПИ с идентификатор 68134.1005.281) , кв.119, м. "Красно село - Плавателен канал", р-н "Триадица" СО
Инвестиционни характеристики на сградата
Жилищна сграда „Мираж“ разположена в един от най-добре развитите райони на град София, само на няколко минути пеша от Южен парк, и предлага на своите обитатели всички удобства на големия и модерен град.
При проектирането на сградата е използван максимумът, който предлагат показателите на парцела, като в същото време са осигурени комфортни свободни площи и пространства. Сградата е разположена в имот с площ 1867 кв.м., като има затроена площ от 714,77 кв.м., надземна разгъната застроена площ от 5593,16 кв.м. и 2806,26 кв.м. подземно застрояване, където са разположени гараж за автомобили и велосипеди, абонатна станция и складови помещения.
Освен жилища с полагащите им се обслужващи помещения (гаражи и складове), в сградата са разположени и магазини, офиси и просторно фоайе с 24-часов контрол. С изграждането на сградата се предлага висок клас обитаване, гарантиращо уединение и сигурност дори в многофамилна сграда в града.
 
Архитектура, дизайн, функционалност
Сградата е оптимално разположена на сравнително равен терен, като са спазени всички изискуеми разстояния. Ситуирането е решено така, че сградата да е максимално ориентирана на юг. Жилищните етажи отстъпват във височина, благодарение на което апартаментите от южната страна на сградата имат на разположение големи покривни тераси, които могат да бъдат озеленени и да се превърнат в частен двор в натоварения град.
Достъпът до жилищната част на сградата, гаражите на партерно ниво и рампата на подземния паркинг е от улицата разположена от северната страна на имота, а околното пространство е максимално озеленено. В рамките на парцела е изградено и пространство за детска игра.
По вертикала сградата е разделена на девет жилищни етажа, партер с гаражи, магазин и офиси и две подземни нива. Обособени са две секции, като за всяка от тях е осигурена стълбищна клетка с естествено осветление на фасада и асансьор, които имат достъп към сутерен и подземно паркиране. Входът за двете секции е един с фоайе с 24-часово наблюдение.
Сутеренните нива са решени като гараж за автомобили и велосипеди, абонатна станция и складови помещения към апартаментите на горните етажи. На партерно ниво са разположени магазин, два офиса, фоайе с портиер към жилищната част, 6 бр. гаражи с достъп от вътрешния двор и един апартамент за хора с увреждане на опорно-двигателния апарат.
По жилищните етажи са разположени общо 43 различни по квадратура апартаменти. Всеки от тях е със сравнително голяма за нашият пазар площ. Към всеки апартамент има предвидено малко складово помещение, паркомясто и лоджия / тераса.
Поради специфичната по-тясна пропорция на парцела, апартаментите са ориентирани така че дневните са разположени с широката си страна по фасада. Това осигурява едновременно улавяне на хубава гледка от всяко жилище и богато естествено осветление и ослънчаване в помещенията от зона “Ден”.
 
Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели
Архитектурният обем на сградата отговаря на средата и мястото - използвани са висококачествени материали и декоративни финиши, даващи цялостен, характерен и представителен градски вид. Комфортът на обитаване и здравословният микроклимат са гарантирани с избора на строителни материали и системи и с разпределението и ориентацията на помещенията.
Сградата е изградена със стоманобетонна носеща конструкция тип „безгредови плочи“, което улеснява вътрешното разпределение на помещенията. Външните ограждащи стени са от тухлена зидария с дебелина 25см, а вътрешните преградни стени са от тухлена зидария с дебелина 12см. Покривната система е тип „плосък, топъл покрив“.
Екстериорът е изпълнен с фасадна топлоизолационна система, частично завършена с мазилка в цвят и вентилируема обшивка от естествен камък между декоративни колони по фасада, облицовани с врачански камък. На партер е изпълнена вентилируема облицовка от композитни панели еталбонд върху слой топоизолация минерална вата 10см с клас по реакция на огън А1. Остъкляването от 2-ри до 9-ти етаж е изпълнено с ПВЦ шесткамерна дограма с троен стъклопакет в цвят и с прекъснат термомост за достигане на минимални топлинни загуби. Първият и последният етаж са остъклени с алуминиева дограма. Прозоречните отвори са големи с цел максимална осветеност на дневните жилищни помещения.
В сградата изградени всички необходими и стандартни инсталации - Електрическа, ВиК, ОВК, заземителна и гръмоотводна. Главното ел.табло е на фасада на партер с удобен достъп от улицата. 
Сградата е изградена с абонатна станция за централно отопление и снабдяване с битова гореща вода към ТЕЦ. Допълнително са предвидени за всички апартаменти Мulti Split климатици и принудителна или естествена вентилация на всички санитарни помещения и кухни.
Изградена е общообменна вентилация на подземен паркинг, която е изведена по фасада на стълбищната клетка и стига над покрива на сградата, както и механична вентилационна система за отвеждане на дим и топлина.
 
Защо смятате, че сградата трябва да бъде отличена – 3 ключови качества
1. Модерна, но същевременно непреходна елегантност, ненатрапчив но и незабравим детайл
2. Функционалност, комфорт и дълголетие
3. Уединение в града и сигурност