СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЛОГИСТИЧНИ СГРАДИ

ХЛАДИЛНА БАЗА FRIGO STOCK

ИНВЕСТИТОР:

Анима Груп Инвестмънт ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Темпроект ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

МСК АД, Балкан Стийл Инженеринг ООД, ФригоПан ООД

АРХИТЕКТ:

Дизайн арт - КиК ООД, арх. Дилян Каменов

АДРЕС:

гр. София, Орландовци, ул. „Първа българска армия“ 80
ИНФОРМАЦИЯ

Новият обект на фирма „Анима Гроуп Инвестмънт“ развива комплекса от хладилни бази в София и допълва логистичната мрежа за фирмата в страната. С мащабната инвестиция компанията отговаря на високите стандарти на своите международни и български партньори. Стоителството и въвеждането в експлоатация на последната сграда цели да отговори на значителното нарастване на търсенето на климатизирани логистични бази. Увеличаването с приблизително 5000 кв. м складова площ е подкрепено с използването на висококачествени материали в строителството и безкомпромисното качество на климатична система от последно поколение. Сградата включва също така модерни офис площи и санитарно-битови помещения.
Предизвикателството пред проектантския екип е неправилната форма на имота и проектирането на модерна и забележима сграда в ансамбъла на една развиваща се индустриална зона, изпълнена с промишлени сгради от близкото минало. Безкомпромисният композиционен център е северната фасада, решена в графитен цвят, с разположени в нея 20 товаро-разтоварни рампи необходими за високата натовареност на сградата. Сградата е разделена на 6 климатизирани складови помещения със светла височина 11 м и 3 климатизирани товаро-разтоварни помещения със светла височина 8 м. Конструкцията е стоманена с необходимия отвор и височина за да се постигне максимално добър обем за правилното и функциониране. Фасадите на сградата са изпълнени с топлоизолационни панели. Архитектурният облик е съобразен със стремежа на „Анима Гроуп Инвестмънт“ за създаване на модерен вид на своята логистична база.
Смятаме, че сградата трябва да бъде отличена поради това, че с високотехнологичното си решение на складовата зона развива и модернизира местноста НПЗ „Хаджи Димитър – Малашевци“. С хармоничния подбор на форми и материали сградата става отличима и забелижима и допринася за цялостното развитие на околната зона и среда.